Nogomet
231

Alen Halilović potpisao za Barcelonu

Klix.ba
Mladi nogometaš Alen Halilović potpisao je ugovor sa Barcelonom. Kako javljaju hrvatski mediji, direktori katalonskog diva stigli su u Zagreb i sa Zoranom Mamićem dovršili pregovore oko načina isplate blizu 15 miliona eura za 17-godišnjeg bisera.

Kako piše Jutarnji. hr, Dinamo će u ovom transferu inkasirati 10 miliona eura te dodatnih 5 miliona kada Alen zaigra za prvu ekipu Barcelone. Uz to idu dodaci za nastup u Ligi prvaka, osvojena prvenstva, itd.

Zoran Mamić s direktorom katalonskog kluba sastao se danas u hotelu Sheraton, kako bi finiširao transfer.

Službena potvrda o ovom transferu se još uvijek očekuje.

"Svi trebamo biti svjesni da je on još dijete od 17 godina, nije zrela osoba i one možda nekima nesimpatične stvari treba pripisati tome. Ipak, on svojom kvalitetom zaslužuje pažnju Dinama, ali i cijelog svijeta. Ovim putem mu čestitam i neka samo ovako nastavi," kazao je jučer trener Modrih nakon utakmice protiv Rijeke (2-2). M

El Mundo Deportivo je ekskluzivno objavio kako su predstavnici španskog klub razgovarali i s Alenovim roditeljima Sejadom i Vanessom dogovorivši sve detalje transfera. Kako navode Španci, Barca će Halilovića gurnuti u B ekipu kao što je učinila i s 20-godišnjim Denisom Suarezom kojeg su prošlog ljeta doveli iz Manchester Cityja.

Barcelona je navodno već "zakaparila" i golmana Borussie Mönchengladbach Marc-Andrea ter Stegena (21), koji je obavio ljekarski pregled i čeka se samo kraj sezone kako bi se vijesti službeno potvrdila. Barca za iduću sezonu planira na Camp Nou vratiti s posudbe iz Evertona 19-godišnjeg krilnog napadača Gerarda Deulofeua, te 21-godišnjeg veznjaka Rafinhu, koji je na posudbi u Celti Vigo.