Nogomet
94

Alem Merajić: Želimo pobijediti Radnik i ostati u vrhu tabele

Piše: D. B.
Alem Merajić
Alem Merajić
Nogometaši Olimpica će u 15. kolu BHT Premijer lige BiH biti gosti Radniku u Bijeljini. Lijevi bek Vukova Alem Merajić se nada pobjedi svog tima, koja bi bila važna za ostanak u vrhu tabele.

Reprezentativna pauza je Vukovima dobro došla za odmor i pripremu za susret s Radnikom.

"Pauzu smo iskoristili za osvježavanje ekipe i dosta smo radili na taktici", izjavio je Merajić za portal Klix.ba.

Cilj Vukova je da pobijede u Bijeljini i tako završe prvi dio sezone.

"Dat ćemo sve od sebe kao i u dosadašnjim utakmicama. Cilj nam je da pobijedimo i ostanemo u utrci za sami vrh tabele na proljeće", rekao je nogometaš Olimpica.

On vjeruje da Vukovi mogu iskoristiti slabosti Radnika.

"Ne poznajem Radnik najbolje, ali s obzirom na broj bodova koji je ovaj klub osvojio do sada, očigledno je da imaju poteškoća i mana, što ćemo svakako nastojati da iskoristimo", kazao je Merajić.

Olimpic u Bijeljinu ne putuje u najjačem sastavu.

"Mi imamo kvalitet iako imamo problema zbog nekoliko suspendovanih igrača. Ipak, uz maksimalno zalaganje vjerujem da možemo izboriti dobar rezultat", smatra lijevi bek Vukova.

Na Otoci su zadovoljni onim što su napravili u prvoj polusezoni.

"Bio sam skeptičan nakon poraza od Željezničara u prvom kolu, ali smo se vratili mnogo jači. Kada sve sagledamo, zadovoljni smo onim što smo postigli u dosadašnjem dijelu prvenstva, kao i bodovima i pozicijom na tabeli, mada može i bolje. Što se tiče moje forme, zadovoljan sam, najvažnije mi je da sam zdrav", jasan je bio Merajić.

Olimpic ima visoke ciljeve ove sezone.

"Cilj nam je plasman u Evropu i ako nastavimo dobre igre i na proljeće realno je očekivati dobre rezultate. Međutim, sezona je duga, ići ćemo utakmicu po utakmicu, pa ćemo vidjeti na kraju", završio je Merajić.

Utakmica Radnik - Olimpic se igra u subotu od 13:00 sati.