Nogomet
129

Alem Merajić: Dat ćemo posljednji atom snage za trofej i Evropu

Piše: D. B.
Alem Merajić
Alem Merajić
Sarajevski Olimpic će u srijedu u prvoj utakmici finala Kupa BiH biti gost Širokom Brijegu. Vukovi imaju priliku nakon dvomeča sa Širokobriježanima napraviti historijski uspjeh, osvojiti prvi trofej i prvi put izboriti plasman u Evropu.

Nakon nešto slabijih rezultata Olimpic je pobijedio Slaviju i u dobroj atmosferi dočekuje utakmicu sa Širokim Brijegom.

"Pobjeda nad Slavijom je došla u pravo vrijeme, vratili smo pobjednički duh pred važnu utakmicu sa Širokim Brijegom. Atmosfera je zaista sjajna u svlačionici, svi smo kao jedna velika porodica. Nažalost, bit će izostanaka jer imamo suspendovanih i povrijeđenih igrača", izjavio je Merajić.

On smatra da je prednost to što Vukovi prvu utakmicu igraju na Pecari, a očekuje i dosta taktiziranja.

"Prva utakmica se igra na Pecari, što je možda mala prednost za nas. Sigurno je da će to biti teška i tvrda utakmica sa dosta taktiziranja. Dat ćemo sve od sebe da odigramo dobro i napravimo pozitivan rezultat za uzvratni meč, koji se igra za sedam dana", rekao je nogometaš Olimpica.

Vukovi priželjkuju da postignu gol u gostima uoči revanša.

"Gol u gostima bi nam puno značio za uzvratni susret. Pokušat ćemo pobijediti na Pecari, to nam je cilj u svakoj utakmici", kazao je Merajić.

On očekuje veoma tešku utakmicu, a Wagnera je izdvojio kao najveću opasnost po gol Olimpica.

"Neće biti lako, Široki je odlična ekipa, a najopasniji je Wagner. Ipak, mislim da imamo motiv više, borimo se za historijski uspjeh", riječi su lijevog beka Olimpica.

Vukovi su prema njegovom mišljenju zaslužili da osvoje trofej i plasiraju se u Evropu.

"Sasvim zasluženo smo u finalu Kupa BiH, ulog je velik i za nas i za protivnika. Široki također želi u Evropu preko kupa. Na ovakvim utakmicama trebamo 'ginuti' na terenu. Dat ćemo posljednji atom snage za trofej i Evropu", jasan je bio Merajić.

U Olimpicu su zadovoljnim onim što su postigli u ovoj sezoni dosad.

"Imamo dobru ekipu, nešto mlađu u odnosu na prošlu sezonu. Napravili smo tim koji može sa svakim igrati, možemo mnogo postići. Svake sezone smo u vrhu tabele i blizu plasmana u Evropu. Zaista bi bilo lijepo kada bismo to ove sezone ostvarili. Vjerujem da to možemo ako pružimo svoj maksimum", završio je Merajić.

Utakmica Široki Brijeg - Olimpic se igra u srijedu od 19 sati.