Nogomet
10

Alcantara sam platio dva miliona eura kako bi prešao u Bayern

Totalsport
Thiago Alcantara (Foto: AFP)
Thiago Alcantara (Foto: AFP)
Donedavni nogometaš Barcelone Thiago Alcantara iz vlastitog je džepa platio dva miliona eura kako bi mogao zaigrati za Bayern, tvrdi njemački dnevnik Bild.

Evropski prvaci platili su Kataloncima 20 miliona eura odštete za 22-godišnjeg veznjaka, a on sam je izdvojio još dva miliona. Ukupna bi odšteta mogla narasti na 25 miliona eura ukoliko Thiago s Bayernom osvoji Bundesligu i Ligu prvaka.

Mladi je nogometaš silno želio napustiti Camp Nou gdje prošlih sezona nije dobivao previše prilike za igranje što mu je, smatra, ugrozilo mjesto u španskoj reprezentaciji za Svjetsko prvenstvo u Brazilu iduće godine. Stoga je ovo ljeto odlučio pronaći novi klub, a nakon što ga je bivši trener Pep Guardila pozvao u Minhen za Thiaga više nije bilo dvojbi.

Njemački se mediji ipak pitaju što će Bavarcima toliki broj veznih igrača budući da su ovo ljeto doveli i Marija Götzea iz Borussije Dortmund, a u ekipi su od ranije i Franck Ribery, Thomas Müller, Xherdan Shaqiri, Javi Martinez, Bastian Schweinsteiger, Luiz Gustavo, Toni Kroos i Arjen Robben.

Guardiola, međutim, tvrdi da je Thiago baš igrač kakav mu je trebao jer može pokriti sve pozicije u veznom redu, pa čak i zaigrati na mjestu lažnog napadača. Bild nagađa da će u novonastaloj situaciji Javi Martinez biti premješten u odbranu.