Nogomet
0

Alcantara: Guardiola me privukao u Bayern

Totalsport
Thiago Alcantara (Foto: AFP)
Thiago Alcantara (Foto: AFP)
Dan nakon transfera iz Barcelone u Bayern uz odštetu od 20 miliona eura, španski vezni nogometaš Thiago Alcantara (22) otkrio je glavni razlog njegovog dolaska u Bavarsku.

"Jako sam sretan. Ako postoji neki dan u vašem životu kada možete biti potpuno sretni, onda je danas takav dan. Jako sam sretan što sam stigao u tako velik klub poput Bayerna", rekao je Alcantara.

"Ono što me najviše privuklo bila je historija kluba koji je jedan od najboljih u svijetu vež godinama. Ekipa također igra jako lijep nogomet i vjerujem da će mi također dolazak Pepa Guardiole dati dodatan motiv."

Novog trenera Bayerna Alcantara, naravno, sjajno poznaje iz Barcelone gdje je uživao s njime sarađivati i on je prevagnuo u odabiru između Bayerna i Manchester Uniteda koji je također pokazao interes.

"Poznajemo se dugo vremena. On je trener koji mi daje puno samopouzdanja i velik sam ljubitelj njegovog stila nogometa. Malo je trenera u svijetu sa s njegovim sposobnostima. On je sigurno bio važan razlog zašto sam došao u Minhen."