Nogomet
0

Alaves pao na Mestalli: Sudija Latre poklonio prvu pobjedu Valenciji ove sezone

Piše: E. B.
Foto: laliga.es
Foto: laliga.es
Utakmicom Valencia - Alaves završeno je peto kolo španske Primere, a domaćin je slavio sa 2:1 uz veliku pomoć sudije Santiaga Jaimea Latrea.

U prvom poluvremenu na Mestalli pala su dva pogotka. Najprije je domaćin poveo u 28. minuti, kada je nakon centaršuta odbrambeni igrač gostiju Victor Laguardia glavom pospremio loptu u vlastitu mrežu.

U posljednjoj minuti prvog poluvremena Alaves je izjednačio. Nakon kornera mrežu domaćeg golmana Diega Alvesa zatresao je Gaizka Toquero Pinedo sjajnim udarcem glavom.

Priliku za novo vodstvo za Šišmiše imao je Eliaquim Mangala koji je nakon centaršuta iz slobodnog udarca šutirao glavom, ali je lopta pogodila stativu. U 86. minuti iz slične situacije šutirao je Santi Mina, ali je golman Alavesa Fernando Pacheco sjajno intervenisao.

Već u narednoj akciji desila se sporna situacija koja je odlučila meč. Zakaria Bakkali je ušao u šesnaesterac gostiju i pao je nakon duela sa Marcosom Llorenteom. Sudija Latre je najprije pustio da se igra nastavi, da bi nakon nekoliko sekundi prekinuo igru i na asistenciju pomoćnika pokazao na bijelu tačku. Siguran realizator penala bio je Daniel Parejo za prva tri boda Valencije u ovoj sezoni.