Nogomet
78

Al Shiddi grupacija novi zlatni sponzor FK Sarajevo

Piše: D. B.
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Al Shiddi grupacija i FK Sarajevo danas su u Hotelu Bristol potpisali jednogodišnjii sponzorski ugovor kojim je grupacija postala novi zlatni sponzor šampiona BiH. Ovim povodom su se novinarima obratili predstavnici kluba i grupacije.

"Ovo je izuzetno važan događaj za FK Sarajevo. BiH i region su u problemima, pa cijenim svakog investitora koji ulaže u našu zemlju. Al Shiddi grupacija zaslužuje poštovanje. Mi nastojimo okupiti najuspješnije investitore, kompanije i poslovne partnere kako bi nam pomogli. Nadam se da će se naša saradnja nastaviti i proširiti. Zahvaljujem se svima koji su vrijedno radili na realizaciji sklapanja ugovora", predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo Edis Kusturica.

Želja obje strane je zajednički uspjeh.

"Svi u Sarajevu i BiH trebamo biti zahvalni i podržavati aktivnosti Al Shiddi grupe koja je pokazala da se u našoj zemlji može napraviti dobra priča. Nadam se da ćemo zajedno slaviti titule, svako na svom polju", rekao je direktor FK Sarajevo Dino Selimović.

Predstavnik grupacije je pozvao i ostale investitore da prate njihov primjer te da ulažu u sport, obrazovanje i kulturu.

"O FK Sarajevo i prošloj sezoni je nepotrebno govoriti, za klub govore titule. Mi smo također na našim poljima ostvarili neke titule, tako da nas to povezuje. Osim titula, mi dijelimo entuzijazam u ostvarivanju ciljeva. Uprava FK Sarajevo je pokazala da je uz kvalitetan rad i program moguće uraditi kvalitetne stvari. Logičan je potez da dvije pozitivne priče uđu u zajednički poduhvat. Ulaganje u kulturu, obrazovanje i sport se može samo dobrim vratiti. Pozivamo i ostale da slijede naš primjer", kazao je generalni direktor Shad Invest doo Sarajevo Samid Sinanović.

Nogometaši FK Sarajevo će tako u narednoj sezoni na dresu nositi logo Al Shiddi grupacije, novog zlatnog sponzora kluba sa Koševa.