Nogomet
0

Al Khelaifi: Uzme li nam Barca Thiaga Silvu, idemo po Messija

Totalsport
Nasser Al Khelaifi
Nasser Al Khelaifi
Glasine koje FC Barcelona proizvodi u medijima nastojeći poljuljati poštovanje brazilskoga odbrambenog nogometaša Thiaga Silve prema ugovoru koji ima s PSG-om, iznervirale su predsjednika pariskog kluba Nassera Al Khelaifija.

"Usude li se iz Barcelone drznuti u otkupnu klauzulu ugovora koji imamo s Thiagom Silvom, obećavam im da ću isto učiniti s ugovorom koji oni imaju s Messijem", prijetnja je kojom je na prilično originalan način Kataranin poručio Kataloncima da puste PSG na miru, a objavljena je putem francuskog portala ActuSportsa.

Nije tačno poznato koliko iznosi otkupna klauzula u ugovoru koji je 28-godišnji kapiten brazilske reprezentacije potpisao lani stigavši iz AC Milana za 42 miliona eura kao najskuplji odbrambeni nogometaš u historiji nogometa.

Poznato je da Messijeva otkupna klauzula iznosi astronomskih 215 miliona eura. Prema pisanju španskog sportskog dnevnika AS-a, realno bi se Messija moglo dobiti za 120 miliona. Isti izvor navodi da postoje samo četiri kluba spremna platiti toliki iznos: Monaco, Manchester City, Anži iz Mahačkale i, naravno, PSG.

Sam je Thiago Silva, međutim, u četvrtak "spustio loptu na zemlju" izjavivši da ima dugogodišnji ugovor s pariskim klubom kojeg poštuje u svakom pogledu.