ArabianBusiness.com
0

Al Fahim bi Bilića za trenera Portsmoutha

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Sven-Goran Eriksson, Avram Grant i Slaven Bilić tri su kandidata za mjesto trenera vjerojatnog novog Portsmouthovog vlasnika Sulejmana al-Fahima.

Selektora hrvatskih nogometaša u tom kontekstu spominju svjetske novinarske agencije pozivajući se na ArabianBusiness.com, kojem je arapski tajkun dao veliki intervju o planovima koje ima s premierligaškim klubom, proces čijeg je otkupa upravo započeo.

Britanski Sky Sports tvrdi da je najizgledniji kandidat za vođenje sastava švedski trener, nekad selektor engleske reprezentacije. Sam Al-Fahim izbjegao je govoriti o imenima.

  • Vrlo sam uzbuđen zbog preuzimanja Portsmoutha. Potpisao sam memorandum - rekao je tajkun za dnevnik smješten u Abu Dhabiju.

Danas 32-godišnji poduzetnik odigrao je ključnu ulogu pri kupovini Manchester Cityja kao član uprave Abu Dhabi United Grupe.

  • Pomogao sam, ali želio sam samo svoj klub. Portsmouth će biti moj klub.

  • Razvit ću lokalnu nogometnu akademiju i stvarati engleske nogometne talente. No, povezat ćemo se i s drugi evropskim, azijskim i afričkim klubovima, koji će biti naše filijale.

  • Sve što sam vidio dovodi me do zaključka da u godinama koje dolaze možemo stvoriti veliki klub. Portsmouth ima nevjerojatnu prošlost, a ima i najodanije navijače na svijetu. Veselim se saradnji s njima. Sa zadovoljstvom ću poslušati sve njihove želje.

Iz navijačkog udruženja kluba s Fratton Parka, suočenog s ogromnim finansijskim problemima, najavili su da će Al-Fahima “dočekati raširenih ruku”.