Nogomet
75

Akrapović: Ovo je samo početak dominacije Zmajeva

Piše: D. B.
Bruno Akrapović
Bruno Akrapović
Bivši reprezentativci BiH su na poseban način doživjeli plasman BiH na Svjetsko prvenstvo u Brazilu, a među njima je i Bruno Akrapović, koji najavljuje nastavak dominacije Zmajeva.

"Osjećam se fantastično. Utakmicu sam gledao preko interneta kući. Bio sam nervozan jer je dugo bilo 0:0, a onda je uslijedio taj divni momenat za pamćenje. Vjerovao sam da možemo pobijediti, jer su Zmajevi pravi momci i na njihovim licima se vidjela odlučnost i na kraju su uspjeli. Tokom kvalifikacija smo igrali odlično i efikasni smo kao i Holandija. Potencijal je velik jer svi igrači igraju u dobrim klubovima. Čekaju ih utakmice na visokom nivou i ne vjerujem da će biti nekih oscilacija u njihovoj formi", izjavio je Akrapović za portal Klix.ba

Uporedio je svoju i sadašnju generaciju reprezentacije BiH.

"Generacije su slične, sa puno zvijezda u ekipi. Ipak, ova reprezentacija je profesionalnija, ima bolje uslove, a i treneri su mnogo odlučniji. Važan faktor je i sjajna atmosfera, a ključ je ozbiljniji rad cijelog kolektiva", kazao je Akrapović.

Mišljenja je da reprezentaciju treba zadržati na okupu.

"Imamo kvalitetan tim i treba ga zadržati, ali i održavati. Povremena osvježenja treba uvoditi, ali to moraju biti kvalitetni nogometaši. To je nužno za savremeni nogomet", smatra Bruno.

U periodu do kvalifikacija bi dobro bilo odigrati nekoliko prijateljskih utakmica u sličnim klimatskim zonama kao što je Brazil. Uvjeren je u uspjeh na Mundijalu.

"Safet Sušić je stručnjak i ima sjajne pomoćnike. On zna kako pripremiti ekipu, tako da sam siguran da nećemo biti samo turisti u Brazilu. Dobro bi bilo odigrati nekoliko utakmica u klimatskim zonama kao što je Brazil. Ovo nije naš maksimum, ovo je samo početak naše dominacije", završio je Akrapović.

On je trener u splitskom Solinu, a od kolektiva ovog kluba je dobio čestitke.