Plišek ga cijeni, ekipa prihvata
0

Đakovac: Maštao sam da igram za Sarajevo

Piše: Edin Isanović
Đakovac u trenucima potpisivanja ugovora sa FK Sarajevo.
Đakovac u trenucima potpisivanja ugovora sa FK Sarajevo.
Dvadesetogodišnji Aladin Đakovac novo je lice u bordo svlačionici. Stigao je iz SAŠK Napretka. Treba istaći da je on svoju karijeru počeo graditi u FK Radnički iz Obrenovca. Potom je igrao za Novi Pazar, a prošao je kompletnu omladinsku školu Crvene zvezde.

Prošle godine bio je u turskom Besiktasu i trebao potpisati ugovor. Međutim, zbog ispunjene kvote stranaca poslan je na posudbu u drugu tursku ligu. Nažalost, na posljednjem treningu, u jednom dvoboju, slomljen mu je nos. Zbog toga je morao pauzirati nekoliko mjeseci.

Naravno, transfer se nije realizovao.

"Zaista je bilo sve dogovoreno, ali je pomenuti peh promijenio okolnosti. Ipak, ne žalim ni zbog čega. Zdravlje je najvažnije. Vjerovatno nije bilo suđeno da igram u Turskoj. Ja to tako gledam“, kaže Đakovac za Sarajevo-x.com.

Napominje da je mnogo napredovao u beogradskoj Crvenoj zvezdi.

"Prije svega treba reći da sam čelnicima crveno-belih 'zapao za oko' dok sam igrao u Novom Pazaru zajedno sa Ademom Ljajićem. On je kasnije prešao u Partizan, a ja u Crveni zvezdu. Kada smo igrali jedan protiv drugog nismo se poznavali tih 90 minuta na terenu. I danas se često čujemo, a njegova karijera u Fiorentini ide uzlaznom putanjom. Ja mu želim mnogo uspjeha“.

Kako smo mogli primjetiti prvi šef struke bordo tima Jiri Plišek ga cijeni, a ekipa prihvata. Brzo se etablirao u timu sa Koševa.

Na treninzima dokazuje tehniku, a ima izuzetno jak i precizan udarac. Đakovac kaže da je napravio pravi potez dolaskom na najveći bh. stadion, mada je postojala velika mogućnost da potpiše za zagrebački Dinamo.

"Ja sam još zimus trebao stići u bordo svlačionicu, ali je sve prolongirano za nekoliko mjeseci. Taj period proveo sam u SAŠK Napretku i bilo mi je lijepo. Imao sam veliku želju da potpišem za veliki klub kakav je sigurno FK Sarajevo. Prezadovoljan sam prijemom od strane saigrača. Dat ću sve od sebe da se nametnem i da uskoro dobijem priliku. Ocjene su zaista pozitivne, bez ikakvog pretjerivanja. Istina je, bilo je nekih kontakata i iz Dinama, ali je ispunjena moja velika želja dolaskom na Koševo“.

Prokomentarisao je prvi dvoboj drugog pretkola Evropske lige protiv Orebra.

"Napravili smo dobar posao u Švedskoj. No, treba biti na oprezu. U uzvratu, uz veliku pomoć naših vjernih navijača i maksimalno zalaganje svih igrača koji dobiju šansu u udarnoj postavi, možemo doći do pobjede. Siguran sam da idemo dalje“, zaključio je naš sagovornik koji inače igra na poziciji defanzivni vezni. Sjajan je u destrukciji protivničkih napada.