Ivan Tatomirović za Klix.ba
0

"Ako prođemo Zetu ne bi bilo loše istrčati na Anfield"

Piše: Edin Isanović
Ivan Tatomirović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Ivan Tatomirović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Odbrambeni igrač FK Sarajevo Ivan Tatomirović za naš portal je govorio o dvomeču sa Levskim, očekivanjima u okršaju sa Zetom i mogućim suparnicima u 4. pretkolu Evropske lige.

Tatomirović je vrijeme nakon utakmice sa Levskim iskoristio za odmor kako bi spremno dočekao narednog protivnika u Evropskoj ligi.

"Želim biti maksimalno spreman za dvoboj sa Zetom", rekao je na početku Tatomirović, a potom se osvrnuo na meč sa bugarskim timom.

"Inače ne volim citirati ljude, ali nakon one veličanstvene pobjede nad Levskim u četvrtak čuo sam neke ljude kako su rekli: 'Ovo je noć kada se vratio Hase'. Naježio sam se, prvo kada sam prije utakmice izašao na teren i vidio publiku i drugi put nakon prespavane noći, kada sam ponovo pogledao utakmicu. Bili smo odlični, ali moram istaći da nas je naš skaut odlično pripremio za dvoboj. Stalno nam je govorio da ih ne rušimo u šesnaestercu, jer će odmah padati. Tako je i bilo. Dobili su penal, ali to više nije bitno. Mi smo pobjednici". Popraviti ofanzivne zadatke na poziciji desnog bočnog

Nekadašnji nogometaš Crvene zvezde je govorio o protivniku Bordo tima u 3. pretkolu Evropske lige.

"Nikada nisam igrao protiv Zete. Mi jesmo favoriti, ali to trebamo opravdati na terenu. Da bismo preskočili ovu prepreku trebamo igrati kao i protiv Levskog. Vjerujem da su se i Crnogorci obradovali kada su saznali da igraju sa nama, jer su željeli izbjeći Bugare. No, ja sam optimista".

Tatomirović kaže da je po prirodi stoper, ali da može igrati na poziciji desnog bočnog.

"Poštujem odluke trenera. Da kaže da branim, ja bih stao na gol. Iskreno, više volim igrati na stoperskom mjestu. Mislim da na bočnoj poziciji trebam popraviti ofanzivne zadatke, a to iz utakmice u utakmicu ide nabolje".

Nevjerovatno je koliko navijači vole klub

Ivan ističe kako u 4. pretkolu, pod uslovom da prođu Zetu, priželjkuje timove iz Skandinavije.

"Vjerujem da bismo mogli izbaciti neke njihove klubove. Međutim, bilo bi lijepo istrčati na Anfield i nastupati protiv Liverpoola ili igrati protiv nekog drugog velikana svjetskog nogometa. Tada bismo vidjeli gdje smo. Takve prilike se ne pružaju mnogo puta u karijeri".

Beograđanin Tatomirović, koji je u zimskom prijelaznom roku stigao na Koševo, napominje da se brzo adaptirao na novu sredinu.

"Lijepo se osjećam u Sarajevu. Mogu vam reći da se nikada brže nisam uklopio. Svi su mi pomogli. Neki su mi nakon meča sa Levskim rekli da igram i borim se za klub kao da sam rođen u glavnom gradu BiH. Odgovorio sam da sa onakvim navijačima čovjek ne može odigrati loše, jednostavno igraš do krajnjih granica svojih mogućnosti. Nevjerovatno je koliko pristalice Bordo tima vole svoj klub, a kada igrač daje sve od sebe, oni to izuzetno cijene", zaključio je Ivan.