Bekim Dino Pašalić za Sarajevo-x
0

"Ako ostane Houllier, Spahić prelazi u Aston Villu"

Razgovarao: Edin Isanović
Emir Spahić
Emir Spahić
U Španiji ga zovu "čovjek od povjerenja“, a u svojoj menadžerskoj karijeri realizovao je nekoliko spektakularnih transfera, između ostalih i prelazak Elvira Baljića u Real Madrid.

Pogađate, riječ je o Bekimu Dini Pašaliću, koji je zastupnik kapitena bh. nogometnog državnog tima. U razgovoru za Sarajevo-x.com potvrdio je da je engleska Aston Villa izuzetno zainteresovana za usluge Emira Spahića, koji je prema L'Equipeu najbolje ocijenjeni odbrambeni igrač u francuskom prvenstvu (u prošloj sezoni op. a.).

"Istina je da je tim sa Villa Parka zainteresovan za Spahića. Naime, nekadašnji selektor francuske reprezentacije, Gerard Houllier, lično me zvao nekoliko puta i raspitivao se za Emira. No, još uvijek nije sigurno da će on ostati u Aston Villi, pa zbog toga ne mogu u procentima reći koliko je moguće da se realizuje transfer. Poznato je da u januarskom prijelaznom roku treneri biraju pojačanja, a aktuelni strateg 'lavova' je izrazio veliku želju da angažuje kapitena bh. selekcije“, rekao je Pašalić.

"Naredni dvoboj protiv Birmingham Cityja bit će presudan za nekadašnjeg prvog šefa struke Liverpoola. Ako upiše pozitivan rezultat, vjerovatno će ostati, a samim tim će i Spahić preseliti na Otok. Vjerujem da će svi navijači BiH biti na strani Ville“, apostrofirao je Dino.

Pašalić je podvukao da je Spahiću izuzetno dobro i u aktuelnom klubu.

"Emiru je lijepo u Montpellieru. Predsjednik ga voli i naglašava da mu je želja da ostane do juna. Ipak, oni ne bi pravili probleme kada bi stigla konkretna ponuda i kada bi se platilo obeštećenje. Sa te strane ne bi bilo nikakvih problema. Razgovarao sam i sa trenerom koji je zabrinut Emirovom suspenzijom od pet utakmica. Jednu je već odradio. Ostale su još četiri, među kojima je i okršaj sa PSG-om u kupu. I u Aston Villi su upoznati sa ovim, ali su mi saopštili da im to ne smeta“, dodao je Pašalić

Za kraj je spomenuo i medijske natpise o interesu Arsenala.

"Niko me nije kontaktirao iz londonskog kluba. 'Topnici' su na ljeto bili zagrijani, ali se više nisu javljali", završio je naš sagovornik.