Matjaž Kek
0

"Ako odigramo kako znamo, možemo dalje"

Totalsport
Selektor slovenske nogometne reprezentacije Matjaž Kek tvrdi da se njegova ekipa u dvoboju s Engleskom, u 3. kolu grupe C u srijedu u Port Elisabethu, neće samo braniti i igrati na remi.

Takav ishod, bez pobjednika, Slovence bi iznenađujuće odveo u osminu finala, a Engleze poslao kući, budući da su u prva dva nastupa upisali tek dva skromna remija, 1-1 protiv SAD-a i 0-0 protiv Alžira.

Slovenija je, pak, vodeća u grupi s 4 boda. Na startnu pobjedu 1-0 protiv Alžira, naši susjedi nadovezali su remi 2-2 protiv SAD-a. Slovenija je u toj utakmici vodila s 2-0 nakon prvog poluvremena, a na kraju je mogla biti sretna i s jednim bodom, jer je Amerikancima neopravdano poništen pogodak kojim bi poveli s 3-2 u završnici dvoboja.

"Igrat ćemo isto kao i dosad. Zabili smo na ovom prvenstvu tri gola u dvije utakmice i ne vidim zašto bismo išta mijenjali u našoj strategiji. Imamo samopouzdanja i bit ćemo u stanju suprotstaviti se Englezima", kaže Matjaž Kek, selektor najmanje zemlje od svih sudionika Mundijala.

Kek je dodao kako se njegovi igrači neće loše osjećati niti zbog nadmoći engleskih navijača na tribinama.

"Ulog je vrlo visok. Engleska je predodređena za osminu finala, a mi također želimo među 16 najboljih. Znamo da će većina navijača biti na strani Engleske. No, Slovenija je već pokazala da može biti prava i kada igra u takvom ambijentu. Ukoliko odigramo kako znamo, vjerujem da možemo u nokaut-fazu", zaključio je Kek.