Optimistični Ćiro
0

"Ako nam daju go, mi ćemo njima zabiti tri"

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis.info
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis.info
Napetost oko večerašnje utakmice može se rezati nožem, a čini se da će večeras na Bilinom polju sve eksplodirati. Selektor Blažević suočava se sa velikom problemima zbog žutih kartona Spahića, Rahimića i Muratovića, a so na ranu mu je dodala povreda Misimovića, prenosi riječki Novi list

Ipak, na Bilinom polju odgovara nam samo pobjeda od dva gola razlike.

"U Zenici ćemo jurišati od prve minute prema golu Portugalaca, ali naravno da će ti juriši biti planski. Naime, rezultat od 1:0 koje ima Portugal je najopasniji. Čini se da ga možete lako nadoknaditi, a s druge strane nije lako zabiti gol. Odbrana portugalske reprezentacija je slabiji dio njihove ekipe i vjerujem da ćemo to znati iskoristiti. Najvažnije je da nam sreća ponovo ne okrene leđa kao što je to bilo na stadionu Luz gdje smo pogodili dvije prečke i jednu stativu", rekao je Blažević.

Ćiro je svjestan svih kvaliteta večerašnjeg protivnika i težine i značaja utakmice koja bi BiH mogla odvesti na Svjetsko prvenstvo.

"Portugalci imaju niz kvalitetnih pojedinaca koji sami mogu riješiti pitanje pobjednika. Oni su preiskusna reprezentacija da bi se samo ograničili na odbranu jer takav način igre vrlo često zna biti poguban za ekipu koja želi sačuvati minimalno vodstvo. Sigurno je da će učiniti sve ne bi li zatresli mrežu Hasagića. Trebat ćemo učiniti nadljudske napore ako želimo ostvariti plasman na Svjetsko prvenstvo. Otrcano je ponavljati da igramo historijsku utakmicu i da su igrači maksimalno spremni za utakmicu koja će biti jako zahtjevna. Ako nam oni zabiju jedan gol, mi ćemo njima zabiti tri gola!", rekao je Ćiro za Novi list.

Kao nikada do sada navijači su stali uz reprezentaciju što im se vraća na najljepši mogući način. Svi su svjesni pritiska koji će Portugalci večeras imati sa tribina Bilinog polja i to ističu kao veliku prednost naše selekcije.

"Naši predivni, fanatični navijači zaslužili su da im još jednom priredimo veliko veselje. Portugalce očekuje prava grmljavina s tribina. U paklenoj atmosferi i puno jačim reprezentacijama ne bi bilo nimalo lako i ugodno. Navijači će biti ne naš dvanaesti, već prvi igrač. Na krilima podrške s tribina uvjeren sam da ćemo odletjeti do Južnoafričke Republike" rekao je Blažević.