Zvjezdan Misimović ljut
0

"Ako me ne budu željeli, odlazim!"

Totalsport
Zvjezdan Misimović
Zvjezdan Misimović
Dani bh. nogometnog reprezentativca Zvjezdana Misimovića (28) u redovima Galatasaaraya su, prema pisanju njemačkih i turskih medija, odbrojani.

Tako Frankfurter Rundschau podsjeća da je prošlog četvrtka trener istanbulskog giganta Gheorge Hagi udaljio Misimovića iz prve ekipe i preselio ga u redove druge momčadi, posebno mu pritom zamjerio na njegovom nedostatku zalaganja za koje je rekao da je "ispod svakog nivoa".

"Takve stvari događaju se u nogometu. Trenirat ću s drugom ekipom, a onda ćemo vidjeti što će biti. Ako me u klubu više neće htjeti, onda ću otići", komentirao je Misimović, koji je prošlog ljeta napustio Wolfsburg i prešao u redove Galatasarayja uz odštetu od 7,5 miliona eura, za jednu tursku radio-stanicu.

I zaista, statistika pokazuje da Misimović po dolasku u Galatasaray nije ni blizu učinka kakvog je ostvarivao prethodnih godina u Wolfsburgu. Naime, dosad je upisao tek jednu asistenciju, a na premijerni gol još čeka. Za igrača koji je u prethodne dvije bundesligaške sezone skupio zbirno 17 golova i 35 asistencija, u svakom slučaju ispod svakog nivoa.

Prema riječima Wolfsburgovog direktora Dietera Hoenessa povratak u prijelaznom roku za Misimovića nije opcija, uostalom odlazak bosansko-hercegovačkog playmakera nadomjestili su Brazilcem Diegom.