Asmir Begović
0

"Ako i ne dobijem šansu, neću biti razočaran"

Razgovarao: E. Isanović
Asmir Begović (Foto: Fotoservis.info)
Asmir Begović (Foto: Fotoservis.info)
"Iako su neki mislili da se neću odazvati, ja sam tu. Rođen sam u Trebinju, BiH je moja domovina"

Na oduševljenje brojnih navijača u našoj zemlji pozivu selektora Blaževića odazvao se golman Portsmoutha, Asmir Begović. Još uvijek nije sigurno da li će se naći u udarnih jedanaest u predstojećim dvobojima. Sa njim smo razgovarali na treningu pred odlazak u Armeniju. Bio je raspoložen kao i ostali reprezentativci. O prvim dojmovima za Sarajevo-x.com je rekao: "Presretan sam što sam dio ovoga tima, atmosfera je izuzetna. Iako sam prvi put tu, svi su mi pružili podršku. Cilj nam je šest bodova iz ove dvije utakmice pa poduzimamo sve da ih osvojimo. No, imajmo na umu da ćemo u Zenici igrati sa Turskom koja se plasirala u polufinale Evropskog prvenstva. Ipak, prije toga moramo osvojiti kompletan plijen u Armeniji."

Da li se nadate da ćete stati među stative u Jerevanu?

Ja bih to volio. Ako selektor odluči da ja branim, biću presretan. Ipak, ako bude i drugačije, neću biti razočaran. U formi sam i pun samopouzdanja, koje je kod golmana najpotrebnije. Iako su neki mislili da se neću odazvati, ja sam tu. Rođen sam u Trebinju, BiH je moja domovina.

Je li euforija zahvatila vašu svlačionicu?

Nije, nema nervoze. Svi jedva čekamo da utakmica počne. Znamo svoju, ali poštujemo i suparnikovu vrijednost.

Asmir Begović s novinarom portala Sarajevo-x.com

Kako vam se čini aktuelna bh. reprezentacija?

Kvalitetna cjelina. Imamo ekipu za visoke domete. Gledao sam utakmicu sa Belgijom u Zenici. Mogu samo zamisliti kakav je osjećaj istrčati u grotlo Bilinog polja. Sa nestrpljenjem čekam sudar sa Turskom.

Primjetno je da Vas navijači vole?

To me posebno veseli. Taj odnos navijača prema meni je posebno priznanje. Učiniću sve da im se odužim. Od takvih reakcije publike ostaju najdublje emocije.