Nogomet
18

Ako Chelsea izgubi od Liverpoola Jose Mourinho će dobiti otkaz

Klix.ba
Jose Mourinho (Foto: EPA)
Jose Mourinho (Foto: EPA)
Uprava Chelseaja je veoma zabrinuta zbog loših rezultata kluba, a ozbiljno se razmišlja i o promjeni menadžera. Prema pisanju britanskih medija, ako Plavci izgube od Liverpoola portugalski nogometni stručnjak Jose Mourinho će dobiti otkaz.

Chelsea će u subotu u okviru 11. kola engleske Premierlige ugostiti ekipu Liverpoola. Iako su iz Chelseaja ranije naglasili da Mourinho ima podršku, on će, prema svemu sudeći, dobiti otkaz ako Plavci dožive poraz od Redsa. Chelsea dosad ima pet poraza u 10 odigranih utakmica, a posljednji je upisan od West Hama. Problema ima i sam Mourinho koji je dobio crveni karton nakon sukoba sa sudijom Jonom Mossom. Nakon što primi sudijski izvještaj, Nogometni savez Engleske (FA) će razmotriti koje mjere će poduzeti protiv Portugalca.

Chelsea se suočava i s kaznom zbog ponašanja igrača, Nemanja Matić je također dobio crveni karton, a pet igrača je kažnjeno žutim kartonom.

Ako Mourinho dobije otkaz, favoriti za preuzimanje Chelseaja su bivši menadžeri ove ekipe Carlo Ancelotti i Guus Hiddink, koji trenutno nemaju posao.

Chelsea je trenutno na 15. mjestu na tabeli sa samo 11 bodova iz 10 odigranih utakmica.