Nogomet
65

Akademija fudbala Sporting postaje partner BAAP projekta

Klix.ba
Akademija fudbala Sporting iz Sarajeva po mnogo čemu drugačija od ostalih, od sada je partner BAAP projekta sa sjedištem u Austriji koji će djelovati na prostoru BiH u saradnji sa svojim partnerima Nogometnim savezom BiH, FairPlay i FARE Network.

AF Sporting, sa sloganom “Fudbal za sve” jedina je fudbalska akademija na ovim prostorima koja svojim članovima obezbjeđuje u potpunosti sve i to apsolutno besplatno. Trenažni proces, osiguranje, registracija igrača, sportska oprema, putovanja i odigravanje više internacionalnih turnira tokom godine obezbjeđuje akademija u saradnji sa svojim partnerima.

AF Sporting je isključivo baziran na kvalitet i propagiranje pravih sportskih vrijednosti. Otvoreni smo za sve i želimo da pravimo i razvijamo igrače u pravom smislu te riječi te im nakon toga u konačnici obezbjedimo profesionalne karijere. Glavni cilj je stvaranje novih kvalitetnih mladih generacija fudbalera. AF Sporting sa svojim partnerima iz Austrije u sklopu čega djeluje i FIFA agencija svojim kontaktima doseže do najvećih klubova i najboljih fudbalskih akademija u Evropi od kojih izdvajamo Liverpool, Ajax, Juventus, Bayern, Malaga, Red Bull Salzburg i mnoge drugi.

U konačnici AF Sporting je dobro organizovan i cjelokupan sistem koji može ponuditi sve što je potrebno u modernom fudbalu. Od početnih koraka, profesionale edukacije i usavršavanja do profesionalne karijere. Treninzi se trenutno održavaju na sportskim terenima u sklopu hotela Rimski Most koji je ujedno i partner akademije gdje će biti baza i glavno sjedište AF Sportinga. U planu je također izgradnja dodatnih terena za fudbal čija bi realizacija trebala krenuti do proljeća 2015. godine. Planirano je da se u sklopu hotela Rimski most prošire postojeći tereni i izgrade dodatni fudbalski tereni.

AF Sporting je počeo sa radom 23.3.2014. i u naredna tri mjeseca svi prijavljeni članovi će raditi ulazna testiranja, treninge, odigravanje prijateljskih utakmica I eventualno turnira nakon čega će se raditi selekcija i razvrstavanje po kategorijama. Da biste postali clan AF Sportinga obavezno je ispuniti prijavnicu koju možete skinuti sa www.sporting.ba.

Trenutno su otvorene prijave za godišta 2003. i mlađi, a tokom ljeta otvaraju se prijave za starija godišta. Sve ostale dodatne informacije možete dobiti na telefon 062 959 959 ili putem e-maila [email protected].