Nogomet
164

Ajdin Mujagić, novi biser Željezničara: Gol je za sve koji su uz mene

Piše: D. B.
Sedamnaestogodišnji napadač Ajdin Mujagić novi je biser omladinskog pogona FK željezničar, koji je zasjao u punom sjaju. U debiju za prvi tim Plavih u nedjelju postigao je svoj prvjenac i tako definitivno na odličan način otvorio novo poglavlje u svojoj karijeri. U razgovoru za portal Klix.ba je otkrio utiske nakon debija i prvjenca koje je upisao protiv Čelika.
Foto: Damir Hajdarbašić/fkzeljeznicar.ba
Foto: Damir Hajdarbašić/fkzeljeznicar.ba

"Predobar je osjećaj, pomalo nestvaran, mislim da još uvijek nisam potpuno svjestan da sam zaigrao za prvi tim i u debiju postigao gol. Hvala ljudima u klubu koji su mi pružili priliku da zaigram, ali i navijačima koji su nas bodrili. Pogodak sam posvetio svima koji su uz mene", izjavio je Mujagić za portal Klix.ba.

U prvi tim je došao na poziv trenera Edisa Mulalića koji ga dobro poznaje iz juniorskog tima.

"Dobio sam poziv da se priključim prvoj ekipi i našao sam se u timu. Potajno sam se nadao da će do toga doći, ali ne ovako brzo. Nadam se da ću i u narednim utakmicama dobijati prilike za igru. Ipak, na meni je da radim i da se trudim, a na treneru da odluči ko će igrati", rekao je sedamnaestogodišnji napadač.

Foto: Damir Hajdarbašić/fkzeljeznicar.ba
Foto: Damir Hajdarbašić/fkzeljeznicar.ba

Željezničar se pokazao kao rasadnik talenata, tako da se u prvom timu uskoro mogu očekivati još neki mladi igrači.

"Naravno, u juniorima ima dosta igrača koji su blizu prvog tima, a neki od njih već imaju ugovore. Nadam se da će i oni uskoro biti priključeni seniorskoj ekipi", kazao je Mujagić.

Foto: Damir Hajdarbašić/fkzeljeznicar.ba
Foto: Damir Hajdarbašić/fkzeljeznicar.ba

On očekuje da će Plavi u nastavku sezone prikazivati bolje partije.

"Željo igra sve bolje i taj trend će se nastaviti, siguran sam u to. Očekujem dobre rezultate Plavih", završio je Mujagić.

Željezničar u narednom kolu gostuje u Prijedoru ekipi Rudara. Plavi su trenutno na šestoj poziciji sa 20 bodova, osam manje od vodeće Slobode. Rudar je 13. sa 12 osvojenih bodova.