Europa liga
0

Ajax s 2-1 bolji od Dinama

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Sadašnja Dinamova generacija nije uspjela reprizirati uspjehe nekadašnjih generacija, već se iz Amsterdama, nakon ogleda s Ajaxom, u Zagreb vraćaju uz poraz.

Nizozemska momčad je pobijedila 2-1 u relativno mirnoj utakmici 3. kola skupine A Europa lige, gdje je Dinamo odigrao mlako, bez posebnog žara, ali i gotovo ikakve prijetnje suparničkom golmanu Stekelenburgu.

Već u 3. minuti je Ajax vodio nakon što je sjajni Urugvajac Luis Suarez realizirao jedanaesterac. Svemu je prethodio start Marija Mandžukića baš na strijelcu tog pogotka.

Iako su odmah startali s rezultatskim minusom, primljeni pogodak nije trgnuo Dinamo, već su u mlakom ritmu domaći nogometaši držali prednost i po malo stvarali šanse pred Lončarićem.

U drugom dijelu je Ajax dva puta pogađao okvir vratiju. Nakon odlične solo akcije, Suarez je iskosa, u 53. minuti, pogodio stativu, a u 77. je De Zeeuw, nakon klizećeg starta gurnuo loptu koja se zaustavila na stativi. No, priča je završena u 80. minuti kada je igrač s klupe, Danac Rommedahl, udarcem iz blizine zabio za 2-0 i zapečatio poraz hrvatskog prvaka. Asistirao je sveprisutni Suarez.

U sudačkoj nadoknadi je Dinamo malu zadovoljštinu osjetio pogotkom Tomečaka za konačnih 2-1. Sam je mladi hrvatski reprezentativac probio desnu stranu, te je s vrha šesnaesterca zatresao domaću mrežu.

Dario Cvitanich, argentinski nogometaš hrvatskih korijena, za Ajax je odigrao posljednje tri minute ogleda.

U drugom ogledu skupine nije bilo pogodaka, Anderlecht je kod rumunjske Timisoare odigrao bez pogodaka.

Europa liga, 3. kolo:

Skupina A

Ajax - Dinamo 2-1 (Suarez 3-11m, Rommedahl 80 / Tomečak 90+3) Timisoara - Anderlecht 0-0

Poredak: 1. Ajax 5, 2. Anderlecht 5, 3. Dinamo 3, 4. Timisoara 2.