Nogomet
9

Ahmetović: Ići ćemo korak po korak u novoj sezoni; Balić: Ne bojim se konkurencije

Piše: D. B.
Nogometaši FK Sarajevo su danas obalili prvi trening u sklopu priprema za novu sezonu, a medijima su se obratili novi igrači Mersudin Ahmetović, Saša Balić i Marko Ćetković.
Mersudin Ahmetović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Mersudin Ahmetović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Ahmetović je tridesetjednogidišnji napadač koji je stigao iz Slobode. Sarajevo je za njega novi izazov u karijeri.

"Prvi utisci su dobri, klub je organizovan i dobro funkcioniše. Atmosfera je također dobra, imamo dosta mladih igrača. Godinu i po provedenih u Slobodi je možda i najbolji dio moje karijere. Igrao sam za sebe, bez pritiska, za svoju dušu. Istina je da je tuzlanski tim izborio Evropu, ali je presudilo to što sam želio nova iskustva. Ipak, imao sam korektan odnos sa svima u Tuzli, od uprave do navijača. Što se tiče naredne sezone, svaka je teška, ali ne treba gledati druge ekipe. Moamo raditi vrijedno i ići korak po korak", izjavio je Ahmetović

Marko Ćetković (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Marko Ćetković (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Ćetković je ponosan zbog dolaska na Koševo, poziv nije mogao odbiti.

"Ovo je sjajna grupa momaka,trudit ćemo se da idemo postepeno i davat ćemo makimum. U Albaniji sam proveo dvije godine, ali poziv Sarajeva nisam mogao odbiti, kao ni poziv Partizana ranije, bez obzira na jaku konkurenciju. Ponosan sam što sam ovdje", rekao je Ćetković.

Saša Balić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Saša Balić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)

Saša Balić je stigao iz rumunskog prvenstva u Premijer ligu BiH..

"Sve mi je novo, tako i liga. Došao sma da pomognem u jednom projektu, nadam se da ćemo ispuniti ciljeve. Sarajevo je najveći klub u BiH i mora ići na pobjede. Ne plašim se konkurencije, borit ćemo se za mjesto, a stručni štab će birati početni sastav. Najvažnije je da prođemo dobre pripreme i da budemo zdravi", kazao je Balić.

FK Sarajevo će prvi dio priprema obaviti u glavnom gradu BiH, a drugi u Sloveniji. Planirano je odigravanje nekoliko prijateljskih utakmica. Igrački kadar još uvijek nije kompletiran, pa se očekuju dolasci, ali i odlasci pojedinih igrača.