Nogomet
17

Aguero sjajnim golom donio pobjedu Cityju na Old Traffordu

Piše: A. Dž.
Foto: AFP
Foto: AFP
Dva velika rivala iz Manchestera, City i United, odigrali su večeras derbi susret 32. kola Premierlige. Utakmica na Old Traffordu završena je pobjedom Cityja 2:1.

Prve minute susreta protekle su bez većih uzbuđenja. Dobru priliku imao je Van Persie u 21. minuti, ali je lopta otišla pored Hartovog gola. Samo minut kasnije i Giggs se našao u prilicu, ali je pucao glavom pored gola.

Uslijedilo je nekoliko poluprilika Cityjevih igrača. Prvo je pokušao Nasri, a zatim i Milner, no do promjene rezultata nije došlo.

Možda i najbolju priliku u prvom poluvremenu imao je Rafael u 45. minuti. Carrick je ubacio loptu u kazneni prostor, Rafael je natrčao i šutirao, ali je prečka zaustavila njegov udarac.

City dolazi u vodstvo na početku drugog poluvremena. Nasri je sjajno asistirao Milneru, a ovaj pogodio za 1:0 gostujuće ekipe.

Ipak, slavlje navijača Građana nije dugo trajalo. Samo pet minuta kasnije Van Persie je ubacio iz kaznenog prostora, lopta se odbila od Kompanyja i završila u golu Joea Harta.

Konačnih 2:1 za City postigao je Sergio Aguero prekrasnim golom nakon solo akcije u 80. minuti. Bh. reprezentativac u redovima Cityja Edin Džeko nije dobio priliku na ovoj utakmici.

Ovo je druga pobjeda Građana na Old Traffordu u dvije sezone zaredom. To im nije pošlo za rukom od 1972.


UNI 0-1 CIT by Samu30000
UNI 1-1 CIT by Samu30000

Premierliga, 32. kolo

Manchester United - Manchester City 1-2 (Kompany 59-ag / Milner 51, Agüero 78)