Iako su mu poželjeli smrt
0

Agüero se zahvalio navijačima Atletica

Totalsport
Sergio Aguero
Sergio Aguero
Sergio Agüero zahvalio se navijačima Atletico Madrida za lijepe trenutke koje je doživio u glavnom gradu Španije, iako su ti isti navijači poželjeli Argentincu - smrt.

Agüero nije otišao iz Atletica (u Manchester City), a da se nije zahvalio klubu na svoj pomoći, dok je posebnu zahvalu poslao navijačima koji su ga podržavali sve ove godine.

"Hvala vam svima. Ništa i niko neće izbrisati moje iskustvo u Atleticu. Odlazim iz Madrida s velikom tugom. U maju sam izrazio svoju želju za odlaskom jer sam osjetio da sam došao do kraja svog puta u Atleticu", rekao je u razgovoru za španske medije Agüero.

"Žao mi je ako sam povrijedio navijače, ali nikada mi to nije bila namjera. Želim se zahvaliti klubu, svim zaposlenicima, svojim suigračima i navijačima. Dao sam puno i uvijek sam odgovarao s predanošću i profesionalizmom. Bilo je ovo dobrih pet sezona", rekao je Argentinac.

Wolfsburgov Brazilac Diego je jedno od mogućih pojačanja Atletica koji je prodajom Agüera dobio veliku finansijsku inekciju s kojom bi mogli nadoknaditi odlazak Argentinca.