Nogomet
0

Agüero: Messi sanja da bude poput mene

Totalsport
Sergio Agüero (Foto: EPA)
Sergio Agüero (Foto: EPA)
"Nadam se da jednom mogu postati najbolji nogometaš svijeta", izjavio je Sergio Agüero, napadač Manchester Cityja i argentinske reprezentacije.

U jednom ranijem intervjuu je Agüero priznao kako mu je želja dosegnuti nivo svog sunarodnjaka Lionela Messija, četverostrukog osvajača Zlatne lopte.

"Čekajte malo. Ja ne sanjam da budem poput Messija, njegov je san biti poput mene", okrenuo je Agüero na šalu.

Ne skriva velike ambicije svoje reprezentacije na Svjetskom prvenstvu, na kojem će Argentina u grupi igrati protiv Nigerije, Irana i Bosne i Hercegovine.

"Svjetsko prvenstvo je uvijek teško takmičenje. Naravno da se nadam trijumfu Argentine. Vjerujem da ga možemo osvojiti. Španija, Brazil i Njemačka su također vrlo jake reprezentacije. Ma, sve su reprezentacije tamo jake. Jednostavno, treba dobijati utakmice. Naša grupa nije jednostavna. Na Svjetskom prvenstvu nema lake utakmice", ističe Cityjev napadač.

Dodaje da ga neće uhvatiti panika ako se u prvim nastupima ne upiše u strijelce.

"Ukoliko ne postignem nijedan gol u takmičenju po grupama, i dalje ću vjerovati da ih mogu davati u nokaut-fazi, jer mi se to već dogodilo, i to na Olimpijskim igrama u Pekingu. Bio sam u početnoj postavi u utakmicama u grupi i nisam dao nijedan gol. Nisam ni u četvrtfinalu, ali je selektor i dalje vjerovao u mene. U polufinalu sam postigao dva gola, i to protiv Brazila! Zbog toga ću vjerovati u sebe, kako god se turnir razvijao",zaključio je Agüero.