Preostali samo detalji
0

Agenti: Eto'o u utorak potpisuje za Anži

Totalsport
Samuel Eto'o
Samuel Eto'o
FIFA-in agent Peppino Tirri, posrednik u pregovorima Intera iz Milana i Anži Mahačkale o transferu kamerunskog napadača Samuela Eto'a u ruski klub, tvrdi da će posao u utorak biti završen.

Nije poznat tačan iznos odštete koji ni Anži trebao platiti Interu za Eto'a. Neki izvori spominju 27 miliona eura, a neki 30. U ponedjeljak poslijepodne su predstavnici dva kluba odradili svježu rundu pregovora.

"Ostali su još samo neki detalji. U utorak ujutro bi trebali završiti posao i završiti transfer", izjavio je Tirri za Calciomercato nakon što je napustio sjedište talijanskog kluba u ponedjeljak.

Eto'o je navodno dogovorio lične uvjete s ruskim klubom, te bi po svakoj od tri godine ugovora trebao zarađivati 20 miliona eura.

Time će postati najplaćeniji nogometaš današnjice, ispred Cristiana Ronalda (12 miliona eura godišnje) i Lionela Messija (10.5 miliona).

Agent kamerunskog nogometaša Claudio Vigorelli, tvrdi kako se očekuje dolazak Anžijevog marketinškog stručnjaka i njegovog osoblja, u ponedjeljak navečer ili u utorak ujutro.

"Posao još nije gotov, trebao bi biti nakon dolaska ruske ekipe", rekao je Vigorelli za Gazettu dello Sport.