Nogomet
0

Afričke kvalifikacije za SP: Halilhodžićev Alžir poražen od Burkine Faso

Totalsport
Detalj sa utakmice Burkina Faso - Alžir (Foto: AFP)
Detalj sa utakmice Burkina Faso - Alžir (Foto: AFP)
Nogometne reprezentacije Obale Bjelokosti i Burkine Faso upisale su pobjede u prvim utakmicama posljednje faze afričkih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvu u Brazil iduće sezone.

Burkina Faso prva je izborila tijesnu 3-2 pobjedu pred svojim navijačima protiv reprezentacije Alžira koju sa klupe predvodi bh. stručnjak Vahid Halilhodžić. Domaćini su dva puta vodili, a gosti su se oba puta vraćali u manje od pet minuta, no nakon realiziranog jedanaesterca u 86. minuti susreta, povratka za Alžirce više nije bilo. Strijelac pobjedničkog pogotka bio je Aristide Bance, a isti je igrač u smiraju prvog poluvremena promašio prvi kazneni udarac. Imao je gostujući golman na ruci i drugi jedanaesterac, ali je udarac bio prejak, te je ipak odsjeo u mreži.

Obala Bjelokosti  je u Abidjanu s 3-1 slavila protiv Senegala, čime je napravila veliki korak ka osiguranju nastupa na SP. Nakon manje od pet minuta igre Didier Dorgba realizirao je kazneni udarac koji je skrivio Kouyate, da bi devet minuta kasnije Gervinho pucao, a Sane skrenuo loptu u vlastitu mrežu za 2-0.

U četvrtoj minuti nastavka Salomon Kalou dao je treći, ujedno i posljednji pogodak na utakmici za Obalu Bjelokosti, dok je gostima minimalnu nadu u preokret u uzvratu ostavio Papiss Cisse pogotkom u šestoj minuti sudijskog dodatka.

Spomenimo da se uzvratni susreti igraju 16. (Senegal – Obala Bjelokosti), odnosno 19. novembra.

Afričke kvalifikacije za SP, prve utakmice:

Burkina Faso – Alžir 3-2 (Pitroipa 45, Kone 65, Bance 86-11m / Feghouli 50, Medjani 69) Obala Bjelokosti – Senegal 3-1 (Drogba 5-11m, Sane 14-ag, Kalou 49 / Cisse 90+6)