Ottmar Hitzfeld
0

"Afera će utjecati na Rooneyja"

Totalsport
Ottmar Hitzfeld (Foto: AP)
Ottmar Hitzfeld (Foto: AP)
Nogometaš Manchester Uniteda Wayne Rooney otputovao je u ponedjeljak sa saigračima iz engleske reprezentacije u Švicarsku, ali još se ne zna hoće li zaigrati u kvalifikacijskom dvoboju za Evropsko prvenstvo 2012. protiv domaće vrste.

Rooney se, podsjetimo, u nedjelju našao na udaru dijela engleskih medija koji su otkrili njegovu navodnu višemjesečnu avanturu s jednom prostitutkom i to u vrijeme dok mu je supruga bila trudna.

Napadača "crvenih vragova" je priča, dakako, psihički uzdrmala, pa selektor Fabio Capello dvoji treba li mu dati priliku u utakmici u Baselu, u utorak navečer u sklopu grupe G. Svoje je mišljenje o cijelom slučaju izrazio i švicarski selektor Ottmar Hitzfeld.

"Nisam psiholog, ali mislim da takva situacija može znatno utjecati na igrača. No, ipak očekujem da će Capello dati priliku Rooneyju jer je u sjajnoj formi, a nijedan se trener ne želi odreći igrača takvog kalibra."

Švicarskoj će sutrašnji susret biti prvi u kvalifikacijama za Euro 2012., dok su Englezi prošle sedmice na Wembleyju savladali Bugarsku s 4-0.