Službeno potvrđeno
0

Adriano prekinuo ugovor s Interom

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Brazilski nogometaš Adriano Leite Ribeiro (27) slobodan je tražiti sebi novi klub nakon što ga je Inter u petak definitivno oslobodio ugovorne obaveze.

Nogometaš i klub sporazumno su razvrgnuli ugovorni odnos 14 mjeseci prije njegovog isteka, 30. lipnja sljedeće godine, potvrdili su to u klubu sa San Sira.

"FC Inter želi objaviti da je ugovor s Adrianom obostranim slaganjem raskinut i poništen s prvim travnjom kao datumom važenja. Dokumentacija je upućena Udruženju profesionalnih nogometaša Serije A", stoji u saopćenju iz talijanskog prvaka uz dodatak: "Velika hvala Adrianu u ime cijelog kluba za osam godina i 74 gola koje je poklonio klubu".

Brazilac se u milanski klub nije vratio nakon što je otišao igrati za Brazil u južnoameričkim kvalifikacijama za SP u JAR-u. Drugu su utakmicu igrači Carlosa Dunge igrali protiv Peruanaca u Porto Alegreu 1. travnja.

Adriano se u Milano bio dužan vratiti u petak, dva dana kasnije. Javio se iz Brazila s izjavom da se "zasitio nogometa i kluba, te da želi podužu pauzu".