Nogomet
0

Adnan Zahirović: Želim dobro da igram u klubu, a selektor će birati igrače za reprezentaciju

Piše: E. M.
Adnan Zahirović (Foto: EPA)
Adnan Zahirović (Foto: EPA)
Bivši bh. reprezentativac Bosne i Hercegovine Adnan Zahirović prije nekoliko dana potpisao je novi ugovor sa izraelskim prvoligašem Hapoel Akko gdje će nastupati u narednoj sezoni.

U razgovoru za Klix.ba Zahirović je kazao kako je nakon isteka ugovora sa Bochumom nije vidio dobru budućnost zbog čega je odlučio promijeniti sredinu.

"Nakon što mi je istekao ugovor sa Bochumom, bila je opcija da se to produži na godinu dana, ali sam odmah u startu rekao da bih radije da idem jer nisam vidio neku perspektivu u ovom klubu. Kao slobodan igrač sam čekao ponudu, a onda me je kontaktirao Emir Hadžić sa svojim agentom koji i veoma brzo smo se dogovorili. Istakli su da imaju klub kojemu je potreban zadnji vezni, brzo smo se dogovorili i ja sam zahvalan na tome", kazao je Zahirović.

Zahirović je svu komunikaciju sa novim klubom obavio telefonskim pozivima, a zadovoljstvo o njegovom dolasku nije krio ni trener Hapoela Akko.

"Sa agentom se nisam sreo lično, a Hadžić mi je rekao sve što treba da znam o klubu, državi i o ligi. Dobio sam sve informacije iz prve ruke, čuo sam se i sa trenerom ekipe koji je kazao da mu je drago što sam potpisao i što dolazim. Sada čekam administrativne poslove da završe i narednih dana bi trebao otputovati van Zenice", dodao je Zahirović.

U svojim reprezentativnim nastupima pokazao je kvalitet i odličnu igru koju su prepoznali navijači naše reprezentacije nakon čega je vrlo brzo postao miljenik. Nažalost, zbog manje minutaže u Bochumu izgubio je mjesto u reprezentaciji, ali se nada da će svojim igrama pokazati kvalitet koji će ponovo biti prepoznat.

"Ja i kad sam igrao za reprezentaciju i kada nisam, pratio sam to maksimalno. Najbitnije mi je da se izborim za mjesto u klubu, da odigram dobro na početku sezone i naravno cijelu sezonu ako Bog da, a na selektoru je da odluči jer on bira igrače za reprezentaciju", zaključio je Zahirović u razgovoru za Klix.ba.