Nogomet
5

Adnan Šećerović za Klix.ba: Ne bojimo se Slobode, u gostima igramo dobro

Piše: Edin Isanović
Adnan Šećerović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Adnan Šećerović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Adnan Šećerović je jedan od najboljih igrača bijeljinskog Radnika u ovoj sezoni. Pred prvu utakmicu finala Kupa BiH gdje će njegov tim odmjeriti snage sa Slobodom u srijedu na Tušnju vjeruje da mogu doći do povoljnog ishoda.

"Ne bojimo se Slobode, idemo na Tušanj da se nadigravamo. Ako bude 0:0 ili minimalno izgubimo 1:0, bit ćemo zadovoljni. Ti rezultati će nam odgovarati. Ipak, poznato je da mi u gostima igramo dobro i protvnik treba razmišljati o nama", kazao je za Klix.ba Šećerović.

Inače, Adnan je karijeru počeo graditi u Slavenu iz Živinica. Uočili su ga skauti iz Holandije pa je otišao u Rodu gdje je potpisao ugovor na četiri godine. Kasnije je još igrao za Nec Nijmegen, MVV Maastricht, Fortunu Sittard, Austria Lustenau i Slobodu. Za bivši klub imao je riječi hvale.

"Sloboda je pobijedila Sarajevo u 29. kolu Premijer lige rezultatom 4:0. Kada najbolji tim u BiH savladate tim rezultatom, zaslužujete respekt. Mi smo izgubili od Borca 2:0, ali smo nastupali u kombinovanom sastavu i razmišljali smo o finalu. Svježi smo i spremni za okršaj na Tušnju. Premda, i Tuzlaci su imali dovoljno vremena da se odmore. Imam žuti karton i moram biti oprezan kako ne bih preskočio revanš", dodaje naš sagovornik.

Šećerović igra na poziciji zadnjeg veznog i izuzetno je bitna karika u lancu Radnika. Smatra kako su šanse u finalnom dvoboju najmasovnijeg takmičenja podjednake.

"Sloboda nas je u obje prvenstvene utakmice pobijedila rezultatom 1:0. U gradu soli su slavili golom iz prekida. Nisu nas nadigrali i pokazali smo da se možemo nositi s njima. Šanse u dvomeču su podjednake", istakao je 24-godišnji nogometaš Radnika.

Na kraju je dodao kako tim iz Semberije tokom čitave sezone igra dobro i da cijela priča može imati sretan kraj.

"Uzvratna utakmica se igra u Bijeljini i uz povoljan rezultat sa Tušnja, vjerujem da možemo krunisati uspješnu sezonu. Imamo dobru ekipu koju je trener Petrović sjajno posložio i rezultati nisu izostali", zaključio je Šećerović.

Prva utakmica finala Kupa BiH igra se u srijedu na Tušnju sa početkom u 20:00 sati.