Nogomet
165

Adnan Osmanhodžić za Klix.ba iz SAD-a: Vjerujem da će Sloboda na kraju biti prva

Piše: Edin Isanović
Adnan Osmanhodžić
Adnan Osmanhodžić
Adnan Osmanhodžić Buco ostavio je dubok trag igrajući za Slobodu i Sarajevo. Trenutno se nalazi u SAD-a gdje trenira kadete (U-17) u FC Alliance Seattlu. Ugovorom je vezan do juna ove godine. U razgovoru za portal Klix.ba je govorio o nogometu u Americi, kao i o Premijer ligi BiH.

Osmanhodžić tvrdi da je nogomet u SAD u velikoj ekspanziji.

"Puno se ulaže u infrastrukturu i rad s mladima. Uslovi su odlični. Veliki je broj trenera iz Evrope i Južne Amerike. Također, veliki broj skauta posmatra utakmice mlađih naraštaja. Upravo je na jednoj takvoj utakmici uočen jedan naš igrač Haris Okanović, bivši kadet tuzlanske Slobode. On živi ovdje i u narednih sedam dana trebao bi na probu u LA Galaxy“, kazao je Buco za naš portal.

Dodaje kako mu je mnogo pomogla licenca koju je položio u Edukacionom centru NSBiH. Nekadašnji igrač tima sa Tušnja kaže kako prati bh. prvenstvo. Vjeruje kako će na kraju Tuzlaci dotaći vrh.

"Pratim Premijer ligu BiH. Drago mi je što je Sloboda u vrhu. Mislim da će do kraja uspjeti da budu prvi i osvoje toliko željenu titulu. Husref Musemić je sa svojim pomoćnicima napravio sjajan posao“, istakao je naš sagovornik.

Osmanhodžić podvlači kako sa velikim zanimanjem prati i igre Bordo tima.

"Naravno da s pažnjom pratim dešavanja u FK Sarajevo. Mislim da se trebaju više okrenuti domaćim igračima, a sa strane dovoditi samo ono što je nužno. U prilog tome ide i Akademija koja polučuje dobre rezultate. U konačnici, cilj je da se proda nekoliko igrača kako bi klub zaradio novac. Mislim da je to prvai put. Premda, tim sa Koševa uvijek ide na oba trofeja“, kazao je nekadašnji igrač tima sa Koševa.

Na kraju je istakao kako je sretan zbog uspjeha kadetske nogometne reprezentacije koja je izborila plasman na Euro.

"Posebno sam radostan zbog Sakiba Malkočevića Soka. Njemu i njegovim asistentima čestitam na velikom uspjehu. Nije imaolaku grupu. Međutim, vidljivo je kako je selektiranje odlično urađeno“, zaključio je Osmanhodžić.