Transfer realizovan
0

Adnan Mravac potpisao za belgijski Westerlo

Sarajevo-x.com
Adnan Mravac
Adnan Mravac
Nogometni klub Westerlo, koji se takmiči u prvoj belgijskoj ligi, doveo je bh. reprezentativca Adnana Mravca u svoje redove.

Mravac je u četvrtak potpisao dvogodišnji ugovor za ovaj klub, sa mogućnošću njegovog produženja za još jednu godinu, objavljeno je na oficijelnoj web stranici KVC Westerloa uz komentar kako bi naš internacionalac trebao riješiti probleme kluba sa odbranom.

Adnan Mravac rođen je 10. aprila 1982. godine u Banjaluci, visok je 1,92 m i težak 85 kg. Bolje igra desnom nogom, a dosad je u karijeri nastupao za bihaćko Jedinstvo, hrvatski Čakovec, norveški Lillestrøm, te austrijski Mattersburg.

Selektor Miroslav Blažević za utakmicu reprezentacije BiH protiv Armenije (5. septembra) računa na ovog perspektivnog igrača.

Na web stranici njegovog novog kluba piše da je transferu pomogao Vedran Pelić, nogometaš rodom iz Jablanice i nekadašnji napadača ovog belgijskog kluba. On je poznavao kvalitete Mravca, a novopečeni igrač Westerloa imao je ponude i iz Premiershipa i želju da ode igrati u Englesku.

Vezani članci