Nogomet
134

Adnan Hrelja: Želim osvojiti titulu s Mladosti i vratiti se u FK Sarajevo

Piše: D. B.
Dvadesetjednogodišnji krilni bh. nogometaš Adnan Hrelja iza sebe ima odličnu polusezonu u ekipi Mladost Doboj-Kakanj, za koju igra kao posuđen nogometaš iz FK Sarajevo. S njim smo razgovarali o protekloj polusezoni, njegovim utiscima i ambicijama za budućnost.
Adnan Hrelja
Adnan Hrelja
Hrelja je u prvi tim FK Sarajevo stigao iz mlađih kategorija, potpisao je profesionalni ugovor i odigrao nekoliko utakmica za Bordo ekipu, a onda je posuđen Rudaru iz Kaknja, gdje je imao zapaženu ulogu.

"Dijete sam FK Sarajevo i bilo mi je izuzetno teško otići iz voljenog kluba. Međutim, razgovarao sam s čelnicima kluba i oni su mi rekli da je za razvoj moje karijere najbolje da odem negdje gdje ću igrati. Otišao sam u Rudar i tamo su me odlično primili, stekao sam iskustvo i dosta prijatelja. Iz Rudara zaista nosim lijepe uspomene", izjavio je Hrelja za portal Klix.ba.

Nakon isteka posudbe u Rudaru, Hrelja je također kao posuđen igrač FK Sarajevo zaigrao za Mladost Doboj-Kakanj. Polusezonu je odigrao u odličnoj formi, a Mladost je pauzu u prvenstvu dočekala na diobi drugog mjesta i sa samo dva boda zaostatka za vodećim Goraždem.

"Trenutno sam na posudbi u Mladosti i mislim da sam napravio pravi potez dolaskom u ovaj klub. Dobro nam ide, zaostajemo samo dva boda za liderom Goraždem. Imamo zaista dobru ekipu, šef je sve dobro posložio i napravili smo sjajan posao u ovih 15 utakmica. Realno, ovakve rezultate niko nije očekivao, ali smo mi pokazali da smo jedna od najboljih ekipa u 1. ligi Federacije BiH", rekao je lijevi krilni nogometaš.

Apetiti Mladosti su nakon dobrih rezultata porasli, a ekipa vjeruje da može i do titule na kraju prvenstva. Hrelja je izuzetno zadovoljan igrom tima, kao i svojom formom.

"Naš glavni cilj je bio da prikupimo što više bodova, međutim, posao smo dobro obavili i sada smo jedan od glavnih kandidata za ulazak u Premijer ligu BiH. Uz dva ili tri provjerena pojačanja mi možemo puno napraviti na proljeće, pa i osvojiti ligu. Svojim igrama sam zadovoljan, uklopio sam se na pravi način u ekipu i standardni sam prvotimac. No, znam da može bolje i tome težim", kazao je Hrelja.

Sa matičnim klubom održava redovan kontakt.

"Uvijek sam u kontaktu s rukovodstvom s Koševa. Skaut FK Sarajevo je dolazio na utakmice, a kada nije bio u prilici da dođe, dobijao je snimke utakmica", istakao je mladi i talentovani nogometaš.

Adnan Hrelja
Adnan Hrelja

On planira ostati u ekipi Mladosti do kraja sezone, ali ima i nekih drugih ponuda.

"Zvanično, posudba Mladosti ističe 31. decembra ove godine, ali već pregovaram da ostanem do kraja sezone, jer želim sa ekipom ostvariti zacrtane ciljeve. Međutim, ne mogu ništa unaprijed sa sigurnošću tvrditi jer moram razgovarati i s vodstvom FK Sarajevo. Važno mi je da znam njihovo mišljenje o mom narednom potezu, odnosno, da li je ispravan, u šta ja lično ne sumnjam. Što se tiče drugih ponuda, ima ih, ali još ništa konkretno. Ugovorom sam za FK Sarajevo vezan do 2016. godine", izjavio je Hrelja.

Njegov cilj je da što više i bolje igra i zasluži mjesto u FK Sarajevo.

"Prioritet mi je da skupim što više nastupa, da napredujem i dobrim igrama zaslužim povratak u FK Sarajevo te napokon zaigram u najdražem dresu", jasan je bio Hrelja.

Igre matičnog kluba redovno prati.

"Naravno, pratim sve što ima veze s FK Sarajevo, radi se o najboljoj ekipi koju je Meho Kodro podigao na viši nivo, što pokazuju rezultati. Siguran sam da će Divovi ove sezone osvojiti dugo željenu titulu prvaka BiH", završio je Hrelja.