Nogomet
32

Adnan Hrelja: Naši će napadači "proraditi" kad bude najpotrebnije

Piše: D. B.
Mladi nogometaš FK Sarajevo Adnan Hrelja je, uoči prvog susreta 1. pretkola Evropske lige protiv Libertasa iz San Marina, istakao da je njegova ekipa favorit te da će to dokazati u četvrtak na terenu stadiona Asim Ferhatović Hase.
Adnan Hrelja (Foto: Klix.ba)
Adnan Hrelja (Foto: Klix.ba)

"Za utakmicu sa Libertasom smo se, prema mom skromnom mišljenju, veoma dobro pripremili. Prvi dio priprema smo odradili u Sarajevu, zatim smo otišli u Sloveniju, gdje smo imali zaista dobre uslove. Tamo smo zaista obavili veliki dio posla", izjavio je Hrelja za portal Klix.ba.

FK Sarajevo je na pripremama doživio četiri poraza, ali Hrelja smatra da će se situacija okrenuti u korist njegovog tima.

"Porazi tokom priprema su prema mom mišljenju nerealni, nismo zaslužili da izgubimo sve četiri utakmice, ali to je nogomet, igra u kojoj bolji ne pobjeđuje uvijek. Međutim, siguran sam da će se to vratiti u evropskim utakmicama koje predstoje", kazao je Hrelja.

Realizacija Bordo ekipe je tokom priprema bila veoma loša.

"Realizacija će doći sama po sebi, siguran sam u to. Imamo veoma kvalitetne igrače u napadu i siguran sam da će 'proraditi' kad bude najpotrebnije", rekao je mladi nogometaš FK Sarajevo.

Propuste u pripremnim utakmicama smatra normalnom pojavom.

"Ja ih ne bih nazvao greškama. Takve situacije su sasvim normalne za taj period priprema, kada se ekipa uigrava i kada trener sklapa najboljih 11. Odbrana je dosta dobro izgledala, osim nekoliko greškica koje su sasvim normalne. Bilo je i dekoncentracije koja je uz neke nesretne okolnosti bila opasna po naš gol, a protivnici su to kažnjavali", izjavio je Hrelja.

Prema njegovom mišljenju FK Sarajevo je favorit, a igrači se moraju tako ponašati i pobijediti u oba susreta s Libertasom.

"Sarajevo je sigurno na papiru postavljeno kao favorit i mi se tako trebamo i ponašati, Utakmica sama po sebi neće biti lagana, ali uz podršku navijača i malo sportske sreće, koju nismo imali u pripremnim utakmicama, siguran sam da ćemo upisati dvije pobjede. Ako 'načnemo' na vrijeme Libertas, sve će ići dosta lakše. Uvjeren sam u pobjedu, a kojim rezultatom, ne bih da prognoziram", riječi su igrača poniklog u FK Sarajevo.

Odlazak stopera Sedina Torlaka i napadača Emira Hadžića vidi kao hendikep, ali vjeruje da u timu ima igrača koji ih mogu zamijeniti.

"Emir Hadžić je bio sigurno najbolji pojedinac uz Sedina Torlaka u prošloj sezoni, oni su bili nosioci naše igre i svakako da smo oslabljeni njihovim odlaskom. Medutim, tu su igrači koji mogu odgovoriti zadatku i koji će nadomjestiti njihov odlazak", smatra Hrelja.

Da li će FK Sarajevo biti slabiji ili snažniji u odnosu na proteklu sezonu, ovaj nogometaš nije mogao donijeti svoj sud.

"Nezahvalno je pričati o tome. Sarajevo je klub koji kao takav uvijek ima velike ambicije, kako u Evropi, tako i u Kupu BiH i BHT Premijer ligi. Sigurno je da će svaki igrač biti važan, jer je sezona veoma duga i ima dosta utakmica u ovom dijelu godine. Ako dođu pojačanja to će nam pomoći da ostvarimo što bolje uspjehe u svim takmičenjima", zaključio je Hrelja.