Nogomet
0

Adnan Hadžić: Uz puno Koševo možemo izbaciti Plzen

Piše: Nedžad Jamaković
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nogometaši Željezničara u utorak će od 21 sat igrati revanš utakmicu 2. pretkola Lige prvaka protiv Plzena na stadionu Asim Ferhatović Hase. Željo pred revanš ima povoljan rezultat, budući da je poražen 4:3 u Češkoj i dovoljna mu je minimalna pobjeda za prolaz dalje.

Ipak, menadžer Plavih Amar Osim daleko je od euforičnog raspoloženja. "Koliko god su bolji od nas, oni ipak ovise o tome kako mi igramo, ali više ovisimo mi o njima. Odnos snaga na terenu je takav kao kada mi igramo protiv Branitelja. Žao mi je što smo mi u ovoj situaciji Branitelj, ali je zaista tako. Stoga su sva pitanja o tome hoćemo li igrati ofanzivno jer nam treba pobjeda nesuvisla. To bi pitanje bilo na mjestu ako bismo igrali protiv Branitelja ili GOŠK-a, međutim ne i u ovom slučaju", rekao je Osim, ističući kako je Plzen i dalje favorit i kvalitetniji tim od Željezničara.

On, međutim, kao prednost Željezničara vidi nešto lošiji teren na stadionu Koševo, što će manje odgovarati Plzenu, kao tehnički potkovanijoj ekipi. Tu je i povratak Muamera Svrake i Benjamina Čolića, što će puno značiti timu, ali će Plavi biti i oslabljeni, jer je povrijeđen Hasanović.

"Ne možemo sebi priuštiti 25 kvalitetnih igrača, ali je bolje imati i standardne prvotimce nego pet juniora na klupi", naveo je menadžer Željezničara.

On je također dodao kako bi napadač Željezničara Eldin Adilović trebao biti spremniji u revanšu nego što je to bio slučaj u prvoj utakmici u Plzenu.

Jedan od boljih u prvom meču, uprkos tome što je primio četiri pogotka, bio je i golman Adnan Hadžić, koji se istakao odbranama, naročito u prvom poluvremenu duela u Plzenu.

"Nadam se da ću u revanšu imati puno manje posla nego u prvoj utakmici. Što se tiče prve utakmice, mogu biti zadovoljan svojim nastupom, uprkos tome što sam primio četiri gola. Rezultat koji smo ostvarili tamo je dobar, posebno jer se malo ko nadao tako povoljnom rezultatu. On nam ulijeva nadu da uz puno Koševo možemo proći dalje", rekao je Hadžić.

U prodaju je pušteno 24.000 ulaznica, a južna tribina je već danas gotovo rasprodana, te se očekuje da će tokom sutrašnjeg dana biti prodane i ostale ulaznice i da će stadion biti pun. Iz Željezničara su naveli i kako će navijači koji poste na stadion moći unijeti sendviče i sokove isključivo u tetrapaku.