Nogomet
83

Admir Vladavić: Bit će teško protiv Belgije, opasnost vreba sa svih strana

Piše: D. B.
Admir Vladavić
Admir Vladavić
Nogometna reprezentacija BiH će večeras u trećoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine na stadionu "Bilino Polje" u Zenici ugostiti reprezentaciju Belgije. Bivši bh. reprezentativac i aktuelni član Veleža Admir Vladavić

"Momci su u Velsu pružili dobru partiju, iako je bilo igrača koji su igrali na neprirodnim pozicijama. Dominirali smo na sredini terena, gdje su sjajno odigrali Medunjanin, Bešić i Pjanić. Za pobjedu nam je nedostajalo samo malo više koncentracije u završnici", izjavio je Vladavić.

Posebno ga je impresionirao Muhamed Bešić.

"O Džeki i Pjaniću je suvišno govoriti, a Bešić me sve više i više oduševljava iz utakmice u utakmicu", kazao je bivši reprezentativac BiH.

Zmajevi će večeras u Zenici ugostiti Belgiju.

"Bit će teško večeras, jer Belgija ima 'strašnu' ekipu. Mislim da naši momci mogu i moraju bolje. Nadam se da podrška publike neće izostati. Nisam od onih koji glume selektora, ali smatram da večeras trebamo igrati s jednim napadačem", rekao je Vladavić.

Opasnost Zmajevima prijeti sa svih strana.

"Oni su jaki u svakoj liniji, imaju Kompanyja, Fellainija, Hazarda, Lukakua....bit će nam jako, jako teško", jasan je bio nogometaš Veleža.

On smatra da naši igrači moraju biti strpljivi.

"Belgijanci će puno pažnje posvetiti Džeki, ali je to prilika za ostale Zmajeve. Moramo biti strpljivi i čekati svoju priliku. Ukazat će nam se šansa, a napad to mora iskoristiti", izjavio je Vladavić.

Rezultat nije želio prognozirati.

"Ne bih želio unaprijed ništa govoriti, ali ako bi ne daj Bože izgubili, šanse za plasman na EP bi nam se drastično smanjile. Međutim, uvjeren sam da naša ekipa može bolje igrati. Želim im sreću", završio je Vladavić.

Utakmica BiH - Belgija počinje u 20:45 sati.