Nogomet
5

Admir Adžem: Na teren protiv Lovćena će istrčati najbolje što Željezničar ima

Piše: N. J.
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Na Ilidži je održana zajednička konferencija Željezničara i Lovćena uoči prve utakmice 1. kola Evropske lige. Direktor Željezničara Mirsad Šiljak je poželio dobrodošlicu predstavnicima Lovćena i poželio da se osjećaju ugodno u Sarajevu, te izrazio nadu da će im na isti način uzvratiti gostovanje u Crnoj Gori.

Vaso Vujović, direktor Lovćena je rekao da mu je drago što se ove dvije ekipe sastaju nakon pola vijeka, te da se nada da će sve proći korektno i u sportskom nadmetanju.

"Prvi utisci u Sarajevu su impresivni. Hvala vam na gostoprimstvu, adekvatno ćemo uzvratiti u Cetinju", rekao je Vujović.

Mojaš Radonjić, trener Lovćena je naglasio da je ekipa prošle sezone osvojila kup i drugo mjesto u prvenstvu, te da nisu željeli mijenjati grupu igrača koja je to postigla, tako da i u ovu sezonu ulaze sa istom ekipom.

"Prvi put smo u Ligi Evrope, a nismo navikli na ovako veliki interes medija. Iskustvo je na Željinoj strani, a što se tiče utakmice, nezahvalno je davati bilo kakve prognoze. Nadam se da će biti puno golova", rekao je Radonjić. Dodao je da je dobar dio njegove karijere vezan za Sarajevo i da ima puno prijatelja u Želji, a i njegova supruga je Sarajka.

Novi trener Željezničara Admir Adžem je istakao da je prezadovoljan pripremama u Mrkonjić Gradu i Međugorju.

"Raduje me što su svi igrači zdravi tako da će najbolje što Željo ima sutra biti na terenu. Ekipa napreduje iz dana u dan, iz treninga u trening. Nadam se da će navijači prepoznati pozitivne promjene u ekipi, ali i u klubu", kazao je trener Željezničara.

Vladan Tatar kapiten Lovćena je rekao da čast igrati protiv ekipe Željezničara.

"Željo je jedan od najvećih klubova sa ovih prostora. U meč ulazimo kao autsajderi, iako smatram da su ekipe približnog kvaliteta, te se nadam pozitivnom rezultatu za revanš. Nadam se da će doći što više navijača, što će za na biti dodatni izazov", izjavio je na press konferenciji kapiten Lovćena.

Kapiten Željezničara Srđan Stanić je pozvao navijače da dođu u što većem broju, te naglasio da će utakmici pristupiti maksimalno ozbiljno i naveo je da smatra da Željezničar može proći dalje iz ovog duela. U ekipi Željezničara će se naći i Neno Turković koji je ranije igrao za Lovćen, a press konferenciji je prisustvovao i legenda jugoslovenskog fudbala Ljubomir Radanović.

Sutra će u prodaju biti pušteno 12.000 ulaznica za ovu utakmicu. Cijena za južnu tribinu stadiona Koševo je 5 KM, a za zapad i sjever, na kojem će biti gostujući navijači, 10 KM. Istočna tribina neće biti u funkciji.