Uoči susreta Zvijezda - Sarajevo
0

Adilović: U Gradačac idemo po pobjedu i spas sezone

Piše: Dalibor Bošnjak
Adi Adilović (Foto: Klix.ba)
Adi Adilović (Foto: Klix.ba)
Uoči utakmice 29. kole Premijer lige u kojoj Sarajevo gostuje u Gradačcu kod Zvijezde, trener Bordo ekipe Dragan Jović je istakao važnost utakmice zbog osiguranja nastupa u Evropi sljedeće utakmice i najavio ispunjenje tog cilja koji je svojevrsni spas sezone za njegov tim.

Dragan Jović je prije Sarajeva trenirao upravo ekipu Zvijezde tako da je svjestan svih opasnosti koje vrebaju u Gradačcu.

"Vodio sam tu ekipu i poznajem mnogo igrača. Zvijezda ima podmlađen sastav sa nekoliko izuzetnih igrača. Najveća opasnost sigurno prijeti od Hamzića. Znamo šta nas očekuje u Gradačcu, jer se domaćini žele na pravi način za ovu sezonu oprostiti od svoje publike, a priliku vide u utakmici sa Sarajevom. Bit će veoma opasni, ali spremni smo", izjavio je Jović.

Trener Bordo ekipe je rekao da se ekipa teže oporavlja nakon derbija protiv Željeničara u kojem je prokockano vodstvo od 2:0.

"Nakon derbija se kvalitetno pripremamo za Zvijezdu, ali je ostao veliki žal zbog onoga što se dogodilo u toj utakmici. Mnogo je teže igračima da se oporave na psihičkom planu, ali je to sada iza nas jer nas očekuje važna utakmica. Sagledali smo naše greške i pokušat ćemo da ih ne ponavljamo. Željezničar je svakako pokazao snagu, pa je rezultat bio realan", dodao je Jović.

U ekipi Sarajeva neće biti suspendovanih Beloševića, Sesara i Husejinovića, izuzetno važnih igrača, ali Jović smatra kako na klupi ima rješenja koja mogu kvalitetno odgovoriti zadacima. Dobra vijest je i povratak Obuće i Šćepanovića koji su se oporavili nakon povreda.

Nakon Jovića se novinarima obratio i Adi Adilović, prvi golman Sarajeva, koji se složio da je utakmica sa Zvijezdom veoma važna i da je potrebna pobjeda kako bi se popravio utisak i spasila sezona izlaskom u Evropu.

"Istina je da nam je potraban samo bod, ali mi moramo igrati na pobjedu. Sarajevo je ekipa koja, gdje god da gostuje, mora imati pobjednički mentalitet. Igrači su svjesni važnosti ovog susreta, pa ćemo učiniti sve da završimo posao i spasimo sezonu", kazao je Adilović.

Od ranije je poznato da je prvostepena komisija odbila dati licencu FK Sarajevo za nastup u Evropi, ali se u Bordo taboru nadaju pozitivnom odgovoru drugostepene komisije.

"Nisam prava osoba da odgovorim na pitanja o licenci, ali znam da je uložena žalba. Sve što mogu reći je da se nadamo najboljem", jasan je bio Jović.

Adilović je rekao da ekipa razmišlja o licenci, ali da to nije dodatni teret koji će utjecati na igru.

"Svakako da je Evropa važna, razmišljamo o tome, ali nas to ne opterećava previše. Čvrsto vjerujemo da ćemo zaigrati u Evropi sljedeće sezone", dodao je Adilović.

Utakmica između Zvijezde i Sarajeva se igra u nedjelju sa početkom u 17 sati.