Kup BiH
0

Adilović: Ispit zrelosti, Krunić: Lijepo je igrati sa atraktivnim protivnikom

Piše: Edin Isanović
Branislav Krunić
Branislav Krunić
Kao što je poznato u četvrtfinalu Kupa BiH snage će odmjeriti FK Sarajevo i banjalučki Borac. Iako su i jedini i drugi priželjkivali lakše protivnike, žrijeb ih nije mazio.

Svoja očekivanja za Sarajevo-x.com rekli su Adi Adilović, golman tima sa Koševa i Branislav Krunić, veznjak tima iz Banje Luke.

Čuvar mreže bordo tima bio je optimističan: "Protiv sebe ćemo imati kvalitetna tim. Izuzetno je važno da u prvom meču, koji se igra na Koševu, zabilježimo pobjedu. Dobro bi bilo da ne primimo gol. Ovo će biti ispit zrelosti i pravi pokazatelj koliko ova ekipa može u ovom trenutku. Ja sam optimista."

S druge strane, jedna od ključnih karika Velimira Stojnića, Branislav Krunić napominje da je za gledaoce i igrače veći motiv kada igraju protiv velikog rivala.

"Lijepo je igrati sa atraktivnim suparnikom. Sarajevo to svakako jeste. Vjerujem da će u dvije predstojeće utakmice gledaoci uživati. Ako govorimo u procentima onda su šanse podjednake. Za prolaz dalje trebat će i malo sreće. Da smo dobili lakšeg protivnika, bili bismo opušteniji. Ovako je zanimljivije", rekao je Krunić za naš portal.