Nogomet
5

Adidas predstavio novu opremu i dresove nogometne reprezentacije BiH

FENA
Proizvođač sportske opreme Adidas predstavio je nove domaće i gostujuće dresove za Nogometni savez Bosne i Hercegovine koje će nacionalni tim nositi tokom Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Reprezentacija BiH će prvi put nositi nove Adidas dresove u prijateljskoj utakmici proiv Meksiku u Chicagu, 3. juna.

" Plava i bijela kombinacija simbolično predstavlja tradicionalne boje Bosne i Hercegovine. Domaći dres je plave boje sa bijelim, dok je gostujući bijeli sa plavim akcentima. Dres je baziran na adizero tehnologiji koja pruža dodatno provjetravanje igračima, te im pomaže da ostanu suhi svih 90 minuta i može se reći da se ponaša kao 'druga koža'. Gostujući dres sadrži climacool tehnologiju koja također osigurava ispravno provjetravanje i štitiće igrače od brazilskih vrućina", saopćeno je iz NSBiH.

Adidas od ranije ima veze sa bosanskohercegovačkim nogometom kroz sponzorske ugovore s Edinom Džekom (Manchester City), Miralemom Pjanićem (Roma), Senadom Lulićem (Lazio), te kapitenenom Emirom Spahićem (Bayer Leverkusen).

Edin Džeko rekao je da je vrlo važno da na prvom velikom turniru reprezentacija ima opremu i dresove koji nas inspirišu.

"Odvažan dizajn zaista obuhvaća vatrenost i predanost našeg naroda. Nadam se da ćemo igrati dobro i učiniti ih ponosnim", rekao je Džeko.