Nogomet
1

Adi Adilović: Još ne mogu da vjerujem da je Eldin želio da šutira penal

Piše: Edin Isanović
Adi Adilović
Adi Adilović
Dvoboj starih rivala na Grbavici između Željezničara i Čelika završen je podjelom bodova. Bilo je 1:1. Centralna figura meča bio je čuvar mreže gostiju iz Zenice - Adi Adilović. Iako je, bez posebnog razloga, ostavljen na klupi za rezervne igrače sudbina je htjela da on obilježi ovaj okršaj.

Nakon što je početkom drugog poluvremena golman crveno-crnih Adis Nurković napravio prekršaj u svom šesnaestercu nad Eldinom Adilovićem, sudija Edin Jakupović pokazao mu je crveni karton.

Strateg Čelika Vlado Jagodić umjesto Nestorovića ubacio je Adija Adilovića koji je odmah bio na velikom iskušenju. Trebao je braniti kazneni udarac, a na suprotnoj strani bio je njegov mlađi brat Eldin.

U prethodnim okršajima Adi je bio puno uspješniji, a tradicija se nastavila i u Dolini ćupova. Adi je zaustavio Eldinov udarac i, kasnije će se ispostaviti, donio bod Čeliku.

"Još ne mogu da vjerujem da je Eldin želio da šutira penal. Ipak, sinoć smo svima začepili usta i pokazali smo da smo profesionalci. Nogomet je takav. Nekada slaviš, nekada tuguješ“, kratko je nakon meča za Klix.ba rekao Adi Adilović koji je ovom odbranom i svoj nekadašnji klub Sarajevo ostavio u utrci za naslov prvaka.

Podsjetimo, goste je u vodstvo doveo Mešanović u 35. minuti, a poravnao je Tomić dvanaest minuta prije kraja utakmice.