Nogomet
0

Ademin Hadžić: Protiv Travnika želimo tri boda i ostanak u vrhu tabele

Klix.ba
Ademin Hadžić u dresu Radnika
Ademin Hadžić u dresu Radnika
Narednog vikenda se nastavlja takmičenje u Premijer ligi BiH, a bit će odigrane utakmice 23. kola. Radnik će u subotu ugostiti ekipu Travnika, a nogometaš bijeljinskog tima Ademin Hadžić

Ademin Hadžić je izdanak Radnikove škole fudbala, igrač sredine terena, ofanzivni vezista rođen 1996. godine. Hadžić je priključen prvom timu prije dvije sezone, a prilikom debija u Premijer ligi BiH u porazu protiv Borca od 1:2 na Gradskom stadionu, Ademin je bio strijelac utješnog gola Radnik.

"Prošao sam kroz cijelu omladinsku školu kluba, a debi u prvom timu je bio ostvarenje sna. Sjećam se da sam nakon kornera i jedne odbijene lopte savladao golmana Borca, ali da nam to nije bilo dovoljno da izborimo bodove", izjavio je Hadžić.

U ovoj sezoni mladi prvotimac Radnika priliku uglavnom dobija u kup takmičenjima.

"U tekućoj sezoni sam zadovoljan brojem odigranih utakmica. Više prilike u Premijer ligi sam dobijao u jesenjem dijelu prvenstva, dok u Kupu BiH i Kupu RS nastupam redovno. U proljećnom dijelu prvenstva je na mom mjestu ofanzivnog veznog igrača dodatno ojačana konkurencija, pa je na meni da se u društvu takvih igrača kao što su Žižović, Stokić i Janković izborim za svoju minutažu. U svakom slučaju uz trenera Petrovića i saigrače se trudim da napredujem iz treninga u trening", rekao je nogometaš Radnika.

U sljedećem kolu Radnik na svom stadionu dočekuje Travnik. To je prilika da se Radnik vrati na pobjednički kolosijek. Mladi prvotimac je spreman za ovaj okršaj.

" U prvom dijelu prvenstva smo ih savladali 3:1 u gostima. Svi u ekipi smo spremni, maksimalno angažovani i motivisani da zabilježimo nova tri boda i ostanemo u vrhu tabele. Konačno smo kompletni i svi želimo da pokažemo da je posljednjih nekoliko rezultata u Premijer ligi samo prolazna kriza", završio je Hadžić.

Meč sa Travnikom na programu je u subotu u 16:30 sati