Nogomet
5

Adem Ljajić: Volim Srbiju, jedva čekam povratak u reprezentaciju

Anadolija
Foto: EPA
Foto: EPA
Adem Ljajić, fudbaler Rome u intervjuu za "Gazzetta dello Sport" izjavio je da voli Srbiju i jedva čeka povratak u reprezentaciju.

 U Rimu se sastao sa selektorom fudbalske A reprezentacije Srbije Radovanom Ćurčićem sa kojim je dogovorio povratak u nacionalni tim svoje zemlje.  

"Nakon utakmice Roma - Milan večerao sam sa novim selektorom Ćurčićem. Raščistili smo mnoge stvari i sada jedva čekam poziv u reprezentaciju", rekao je Ljajić.

Fudbaler Rome je odbio pjevati himnu Srbije zbog čega ga je tadašnji selektor Siniša Mihajlović izbacio iz reprezentacije. Bošnjak iz Novog Pazara ni kod Dick Advocaata nije bio pretjerano cijenjen. Ipak, nakon što je Ćurčić na klupi naslijedio Holanđanina Ljajiću su vrata državnog tima Srbije širom otvorena.

Srbije je veoma loše otvorila kvalifikacije za EURO 2016. Poslije tri odigrane utakmice u grupi I imaju svega bod, te su pretposljednji četvrti na tabeli sa malim šansama da se u nastavku kvalifikacionog ciklusa plasiraju na šampionat Starog kontinenta, koji će biti odigran u Francuskoj, piše Anadolu Agency.