Manchester City
0

Adebayor poručuje: "Ili ću igrati ili ću otići"

Totalsport
Emmanuel Adebayor (Foto: AFP/File)
Emmanuel Adebayor (Foto: AFP/File)
Togoanski napadač Emmanuel Adebayor (26) lansirao je upozorenje svom aktuelnom klubu Manchester Cityju nakon uzvratne utakmice 4. pretkola Evropske lige protiv rumunske Timişoare.

"Ako ste dio tima u kojem ne igrate, a postoji tim koji vas želi i u kojem biste igrali, tada bih definitivno bio na izlaznim vratima jer ja volim igrati kao i svaki drugi nogometaš. Stoga, ako neću dobiti priliku za igru ovdje, bit će prilike za igrom negdje drugdje", komentirao je Adabayor, koji je prošlog ljeta stigao u City iz Arsenala uz odštetu od 25 miliona funti.

U prve dvije ovosezonske utakmice Premierlige (protiv Tottenhama i Liverpoola) Adebayora je menadžer Roberto Mancini ostavio na klupi (ušao u 83. minuti protiv Spursa), dok je započeo u oba susreta protiv slabašnog rumunskog protivnika u Evropskoj ligi. No, takvom raspodjelom minutaže strijelac 14 premierligaških pogodaka iz prošle sezone nije zadovoljan i želi svaku utakmicu započeti od prve minute, pogotovo u snažnom engleskom prvenstvu.

No, konkurencija u Cityju u vrhu napada je velika. Trenutno ulogu prvog napadača ima Carlos Tevez, a tu su još između ostalih i Mario Balotelli, Roque Santa Cruz i Robinho.

Koje bi moglo biti potencijalno novo odredište robusnog centarfora zasad nije poznato, ali se medijski dovodio u kontekst Real Madrida čiji je trener Jose Mourinho u potrazi za pojačanjem u napadačkoj liniji, i to klasičnim centarforom.