Nogomet
0

Adebayor ipak igra na Afričkom kupu nacija

Totalsport
Emmanuel Adebayor (Foto: AFP)
Emmanuel Adebayor (Foto: AFP)
Napadač Tottenhama Emmanuel Adebayor ipak se odlučio priključiti nogometnoj reprezentaciji Toga na pripremama u Gani, ususret Afričkom kupu nacija koji započinje kasnije ovog mjeseca.

"Neću rizikovati život zbog igranja u reprezentaciji. Moje otkazivanje nema veze s ničim drugim nego samo s tim. Osjećam se loše i posve nesigurno u reprezentaciji", rekao je svojevremeno igrač koji se nalazio u autobusu koji je bio meta oružanog napada prije dvije godine u Angoli. Tada su poginule tri osobe, članovi stručnog štaba Toga.

Stoga je ovakva odluka Togoanca uistinu zaokret za 180 stepeni, a istu je objavio predsjednik tamošnjeg nogometnog saveza Ameyi Gabriel.

"Naravno da će Adebayor nastupiti na Afričkom kupu nacija. Važno je što se ipak odlučio za nastup, jer je on ključni čovjek reprezentacije, a ujedno i kapiten", rekao je Gabriel.

Zbog ovakve odluke, Adebayor bi mogao propustiti do četiri utakmice "spursa" , ukoliko Togo dogura sve do finala. Podsjetimo, Togo je smješten u grupi D turnira s Obalom Slonovače, Tunisom i Alžirom.