Nogomet
0

Adebayor: Da sam igrao, United nas ne bi pobijedio

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Suspendiranog napadača Manchester Cityja Emmanuela Adebayora još uvijek peče poraz od gradskog rivala Uniteda, iako je otada prošlo više od dvije sedmice.

Togoanski nogometaš je zabranu nastupa u tri utakmice zaradio zbog incidenta u 5. kolu Premier lige kada je u dvoboju protiv svoga bivšeg kluba Arsenala divljački startao na donedavnog saigrača Robina van Persieja.

Zato nije smio igrati sedam dana kasnije protiv Uniteda, u utakmici u kojoj je engleski prvak slavio s 4-3, pogotkom Michaela Owena u šestoj minuti sudačke nadoknade. Adebayor je uvjeren da bi ishod u slučaju njegova nastupa bio drugačiji.

  • Nema šanse da je United zaslužio pobjedu. Siguran sam da bih bio strijelac da sam igrao - izjavio je Togoanac za The People.

  • To sam se poslijepodne osjećao iznimno loše jer sam bio siguran da bih pogodio da sam bio na terenu. Sramota je što smo izgubili u sudačkoj nadoknadi. United nije zaslužio pobjedu, pošteno bi bilo da je završilo neodlučeno - zaključio je nogometaš koji je ovo ljeto za 25 miliona funti prešao iz Arsenala u Manchester City.