"Više ne znam šta da radim"
0

Adebayor bi mogao otići iz Arsenala zbog uvreda

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Prošle sezone togoanski napadač Emmanuel Adebayor bio je na pragu napuštanja Arsenala uslijed velikog interesa koji je za njega pokazao Milan.

Na kraju je Adebayor ipak ostao, ali nova sezone bez trofeja za “topnike”, kao i uvrede navijača kluba usmjerene na njegovu adresu, mogle bi na kraju ipak natjerati da napusti Emirates, piše The Sun.

Nakon što su zvižducima ove sezone u nekoliko navrata već s travnjaka ispraćeni Emmanuel Eboue i Nicklas Bendtner, i Adebayor je dobio svoju porciju, nakon čega je zaprijetio navijačima.

  • Nije lijepo kada vam vlastiti navijači zvižde. Više ne znam šta uraditi. Ako me naprimjer Porto želi kupiti, nije to moje krivica. Zašto mi zviždati? – zapitao se Adebayor, strijelac deset premierligaških golova za Arsenal ove sezone, kojem navijači najviše zamjeraju otvoreno “očijukanje” s gradskim rivalom Chelseajem, kao i Milanom.

Transfermarkt.de Adebayorovu tržišnu vrijednost procjenjuje na 25.000.000 eura, a ugovor sa londonskim klubom ističe mu u junu 2012. godine.