Nogomet
0

Adebayor: Barcelonini igrači plaču poput beba

Totalsport
Emmanuel Adebayor (Foto: AP)
Emmanuel Adebayor (Foto: AP)
Srdžba na sudiju Wolfganga Starka preovladava praktično u svim izjavama iz tabora Real Madrida nakon poraza od Barcelone (2-0) na Santiago Bernabeuu u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka.

Njemački sudija u 61. minuti je isključio, možda ipak prestrogo, Portugalca Pepea zbog starta na Daniju Alvesu, a odmah nakon toga je na tribine poslan i Realov trener Jose Mourinho koji je ismijavao odluku. Upravo su te situacije ključnim označili svi u "kraljevskom klubu".

"Crveni karton je bio prerigorozno dosuđen, a to se na kraju pokazalo odlučujućim. Možda je Pepeov start izgledao grubo, ali on nije imao nikakvih loših namjera. Bio sam stvarno iznenađen isključenjem. Taj je trenutak promijenio tok utakmice i utjecao je na konačni ishod više od poteza Lionela Messija", naglasio je sportski direktor Reala Jorge Valdano.

U sličnom je tonu nakon utakmice pričao i Pepeov sunarodnjak Cristiano Ronaldo koji je uvjeren da ključne odluke u Ligi prvaka zadnjih godina uvijek završavaju na Barceloninoj strani.

"Uvijek je ista priča s Barcelonom. Četvrtu sezonu zaredom se događa slična stvar. Mourinho je u pravu, samo pogledajte što se događalo Arsenalu, Chelseaju i Interu posljednjih godina. Barcelona je fantastična ekipa, ali ima i veliki utjecaj izvan terena", smatra Ronaldo.

Bijesan je bio i Emmanuel Adebayor, napadač koji je u januaru došao u Madrid na posudbu iz Manchester Cityja.

"U nekoliko dana sam tri puta igrao protiv Barcelone i svaki put smo ostali s desetoricom igrača, to je nevjerovatno. Pepe je možda i napravio prekršaj, ali to nije bilo za crveni karton. Nogomet je igra za muškarce, ali čim dotakneš Barceloninog igrača, on padne na pod i plače poput bebe. U svakom kontaktu su na podu, s rukama na licu i svi plaču, od njihovog trenera do navijača", rekao je Adebayor, a Sergio Ramos mu se priključio:

"Moraš biti bijesan nakon onakvog isključenja. Takve stvari moraju prestati. Nadam se da će klub poduzeti određene mjere jer takve odluke narušavaju ugled nogometa."

Jedini čija je izjava odskakala od ostalih je golman i kapiten Reala Iker Casillas.

"Možemo samo šutjeti, ugristi se za jezik i razmišljati o uzvratu. Bit će vrlo, vrlo teško, ali pokušat ćemo", istakla je Realova "jedinica".