Izostavio iskusne igrače
0

Abramovič tražio objašnjenja od Villas-Boasa

Totalsport
Andre Villas-Boas (Foto: AFP)
Andre Villas-Boas (Foto: AFP)
Vlasnik Chelseaja Roman Abramovič zahtjevao je objašnjenja zašto je menadžer njegove skupocjene nogometne ekipe Andre Villas-Boas iz nedavnog susreta osmine finala Lige prvaka protiv Napolija izostavio trojicu iskusnih igrača.

Ashley Cole, Frank Lampard i Michael Essien izostavljeni su iz udarne jedanaestorke u utorak u gostujućem porazu plavih "bluza" kod Napolija (3-1), a Abramovič je to vrlo teško primio.

Iako Abramovič nakon susreta nije razgovarao s Villas-Boasom, poslao je tehničkog direktora Michaela Emenala s pitanjima o njegovoj politici selekcije igrača.

"Nisam razgovarao s vlasnikom, ali umjesto njega razgovarao sam s ljudima bliskim njemu, poput Emenala. Oni su poslani da razgovaraju sa mnom i to je normalan način komunikacije. Vlasnik samo želi znati moj način razmišljanja prilikom selekcije. Vlasnik je bio vrlo razočaran i postavljao je pitanja o ekipi, a ja sam odgovarao", prenosi The Sun Villas-Boasove riječi.

Upitan da li smatra da je pogriješio prilikom odabira ekipe protiv Napolija, portugalski menadžer je rekao:

"Bila je to prava ekipa, ali napravio sam puno pogrešaka, 13 da budem precizan, sedam remija i šest poraza. Ne žalim za selekcijom i ona je bila ispravna. A s Coleom i Lampardom imam dobar odnos, ali punu podršku igrača imat ćete jedino kada su oni u ekipi. Najvažnija stvar u Chelseaju su principi i ciljevi i klub je veći od svakog pojedinca."